Најновије

ЧЕДА О ОДНОСУ СА ВУЧИЋЕМ: То вам је као Ђоковић и Мареј - победнику пружиш руку и кажеш: свака част!

"Свака част, урадили сте добар посао", поручио је председник ЛДП Чедомир Јовановић премијеру Александру Вучићу у расправи о буџету за 2017. годину и - добио аплауз посланика владајуће већине.

Чедомир Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

Опозициона сарадња је ионако далеко од добре, а ова подршка Вућићу сигурно је још један корак даље у размимоилажењу са дојучерашњим саборцима. Многи су се сада запитали и да ли ова Јовановићева изјава значи да је прешао на супротну, владајућу страну. 

Као Ђоковић и Мареј

- Ми смо опозиција СНС-у, а не грађанима због којих је овај буџет писан и због чијих интереса ми морамо показати крајњу озбиљност. Нисмо могли да прећутимо добре стране буџета, које су резултат жртве милиона људи који су у време кризе стегли каиш - каже Јовановић.
Како каже, "као што Ђоковић Мареју после пораза пружи руку и каже: 'Свака част', тако и ми немамо проблем да кажемо да је буџет искорак и проблем мање за друштво које се дави у мору других проблема.

Опозиција Вучићу, али и делу опозиције

- Зато смо ми опозиција Вучићу, али и делу опозиције која је вођена себичном логиком: што горе, то боље - истиче Јовановић, уз опаску да је ЛДП интересовало ко ће у наредној години спроводити тај буџет и шта је политичка платформа Владе.
Како наводи, приметио је и да су колеге из ДС, СДС и ЛСВ имали сличне наступе. Он истиче за "Блиц" и да његова странка има свој програм и да не пристаје на странчарење и политиканство. Тај програм, каже, заступају у парламенту. Србији је, према његовом мишљењу, потребна озбиљна Скупштина, а не циркус, "јер се до сада углавном показивао у скупштини вишак фрустрираности Вучићем, а мањак политичких идеја".
Главни човек либерала каже и да наставља разговоре са проевропским странкама око јаке европске платформе за председничке и парламентарне изборе. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА