Најновије

ШОК У УКРАЈИНИ! Страни плаћеници напустили положаје! Долази нешто крупно

Сенатор из Херсонске области Игор Касјукевич рекао је за РИА Новости да је дошло до одлива страних плаћеника из редова украјинских трупа, а међу разлозима су велики губици и бесмислена наређења.

Раније их је, према руском Министарству одбране, примећен мањи прилив плаћеника из Пољске, Канаде и Сједињених Држава, а сада се окрећу и враћају се назад.
Према његовим речима, постоји више разлога за одлив плаћеника. То укључује велике губитке у редовима украјинских трупа, као и бесмислена наређења украјинских команданата.

- Плаћеници не виде смисао у свом учешћу, јер виде и осећају да пораз Украјине није далеко, а поента овде уопште није у количини помоћи коју ће они изгубити. Стога је немогуће дуго одржавати мотивацију војника који су своје животе ставили на олтар туђег капитала и напада панике који су повезани са имиџом јаке Русије. Дакле, плаћеници одлазе, а Оружане снаге Украјине радије се предају - рекао је сенатор и додао да се у правцу Херсона то може учинити тако што ћете отићи на фреквенцију 149.200 и позвати „Волгу“.

Херсонска област је регион у Русији, који се налази у доњем току Дњепра. Регион је постао субјект Руске Федерације након референдума у ​​септембру 2022. Украјинска страна не признаје њен легитимитет и наставља да гранатира територију. Тренутно је 75% Херсонске области под руском контролом, а део десне обале Дњепра, укључујући и град Херсон , држе украјинске трупе.

НЕМЦИ У ПАНИЦИ: Зауставите мигранте муслимане - има их "преко главе"!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА