Најновије

"Када би се Вучић кандидовао за председника сигурно би победио"

Премијер Србије и лидер СНС Александар Вучић победио би у првом кругу председничких избора уколико би се кандидовао, изјавио је регионални директор Ипсос друштвених истраживања Срђан Богосављевић.

Александар Вучић (Фото: mc.rs)

- Његова позиција је сада фантистична, што се тиче бирачког тела и оног које је укупно за њега, и оног који је апсолутно без дилеме за њега. Ту је он толико јачи од свих осталих да уопште никакав проблем не може да има ако се кандидује - рекао је Богосављевић.
Он, међутим, указује да би Вучић онда имао "друге проблеме, на пример с владом". Према његовим речима, док год влада има убедљиву већину у јавном мњењу, кандидат владе је, ако успеју да га "направе", апсолутни фаворит, и то фаворит за победу у првом кругу.
Када је реч о Томиславу Николићу, Богосављевић каже да он има доста проблема са рејтингом.
- Он има доста проблема с рејтингом. Али нема СНС. А и то што је његов рејтинг лош, а много је лошији него што је икада био након озбиљног доласка СНС на политичку сцену, још увек не значи да није бољи од осталих који су потенцијални кандидати - каже Богосављевић.
Он каже да је тренутно чврста само једна ствар у вези са предстојећим председничким изборима - а то је да странке које су ушле у владу још нису изгубиле оно што су освојиле на и зборима 24. априла. Са таквим капиталом оне улазе у изборе - и то је огромно, истиче Богосављевић, додајући да је све остало у домену спекулација.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА