Најновије

ЉАЈИЋ: О каквом помирењу у региону говоримо, кад Колинди сметају чак и српске чоколадице!

БEOГРAД - Српски производи нису добродошли у Хрватскоj, а на то упућиjе реакциjа председнице те земље Kолинде Грабар Kитаровић, поводом чоколадица суботичког Пионира коjе су се нашле у пакетићима за децу припадника хрватске воjске, изjавио jе данас министар трговине туризма и телекомуникациjа Расима Љаић.

Расим Љајић (Фото: Медија центар Београд )

Изјава председнице Хрватске је недемократска, неевропска и неекономска. Такав наступ јасно говори да српски производи нису добродошли у Хрватској", казао је он у изјави Танјугу.
Према речима Љајића у Србији послује више хрватских компанија, него што српских производа има на рафовима продавница у Хрватској, али о српским компанијама у Хрватској не може ни да се говори.
"Уколико би се председници свих држава руководили логиком Грабар Китаровић, били би нарушени елементарани принципи тржишне економије, који подразумевају слободан проток роба и услуга, а свет би био враћен у доба чистог протекционизма", нагласио је он.
Љајић који је и потпредседник Владе Србије је додао да ће Србија без обзира на овакве иступе с хрватске стране и даље имати једанак третман према свим компанијама које послују на њеном тржишту, и домаћим и страним, па и хрватским и трудиће се да привуче што више страних инвестиција.
"О каквој нормализацији у региону можемо да говоримо ако етничку нетрпељивост изазива чак и једна чоколадица, само зато што је произведена у Србији? Патриотизам се не показује на начин да се увек напада неко други, а помирење се не гради вечитим удовољавањем радикализованим деловима јавности", истакао је он и нагласио да су чоколадице о којима је говорила председница Хрватске произведене у мултиетничкој Суботици, где живи највећи проценат Хрвата у Србији.
Чоколадица која се прави у суботицком "Пиониру", нашла се у пакетићима хрватске председнице намењеним деци бранитеља за Дубровник и прилично је изнервирала део јавности у хрватској , а Грабар Китаровић је тим поводом казала је да је веома разочарана, јер лично заступа и подржава кампању „Купујмо хрватско".
„У тој корпи су се били производи који нису били хрватске производње, а који се налазе на хрватском тржишту. Хрватска председница мора промовисати хрватске производе и то се више неће догодити", рекла је она, а пренели су хрватски медији.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА