Најновије

МИЛОРАД ДОДИК: Па шта ако и не победи СНС!

Милорад Додик је јавно рекао да подржава кандидата СНС-а на предстојећим председничким изборима, а на питање шта ће се догодити ако тријумфује кандидат опозиције, у интервјуу за Ало, који вам преносимо у целости, каже:

Милорад Додик (Фото: РИА Новости)

- Па шта ако не победи кандидат СНС-а? Имам право на став. Кад год говоримо о томе, мени је битно да се каже следеће - да ја сматрам да немам потребу, нити жељу, нити право да се мешам у то. Кога год да изабере Србија, он је легитиман председник. Републици Српској је потребна јака и стабилна Србија, а са Вучићем и Николићем сам имао најбољу сарадњу и логично је да ћу њих да подржим. Знам и много људе из опозиције који су исто тако добри људи, али говорим као председник РС - пустите политичка трвења, дајте нам Србију која је стабилна.
Радован Караџић је у једном интервјуу навео „да је за Сребреницу крив издајник српског народа, који је највише оштетио српске интересе“. Како ви гледате на то? - Слажем се да би наша позиција била много боља да није било Сребренице, коју су многи користили као изговор да крше међународно право. Има доста неистина и подметања у вези са Сребреницом и најбоље би било да се направи међународна комисија, која ће тачно утврдити ко је био војна, а ко цивилна жртва, и ја бих такав извештај први подржао. Како гледате на „чоколадну аферу” и извињавање хрватске председнице Колинде зато што је деци поделила хрватске чоколадице? - То је просто невероватно. Шта треба, да у РС и Србији уведемо неку врсту реципроцитета и да се избаце све фирме и производи из Хрватске? Па то је неприхватљиво! Чоколада је чоколада, и када је једем, не гледам да ли је из РС, Србије или Хрватске. С друге стране, у Хрватској немате ниједну продавницу са српским производима, а да не причамо о одмаралиштима и нашој имовини на Јадрану којом нам не дају да располажемо. И Бакир Изетбеговић је осудио екстремизам у Хрватској. Да ли вас то чуди? - Бакир је то урадио из својих побуда, али чињеница је да тај екстремизам постаје све неподношљивији у погледу преосталих Срба у Хрватској, који би требало да „погну главе и остану престрашени”. Изетбеговић је то изјавио након порука из Хрватске да БиХ прети радикални исламизам, што је и истина, јер је само током рата из Хрватске у БиХ прешло око 4.500 муџахедина и многи су ту остали да живе. Сада, они који су отишли да ратују за Исламску државу враћају се назад, не преко Србије, него преко других држава. Доста се причало о „колонизацији БиХ од Арапа”. Има ли ту истине? - Да сада уђете у Сарајево, мислили бисте да је арапски град. Причао сам о томе пре неколико година, али су ме федерални медији исмејали, а сада се домаћи муслимани буне због великог броја Арапа. Како иду припреме за прославу 9. јануара? - Иду одлично. Прошле године је била импозантна прослава, ове ће бити још боља. Па неће ваљда нама Бакир одређивати шта ћемо славити. Они нек славе шта хоће, а ми ћемо шта ми хоћемо. Познати сте и по томе да се не плашите да запевате на бини. Хоће ли тако бити и 9. јануара? - Знате шта кажу - ко пева, зло не мисли. Изетбеговић вас је једном упоредио са „Босанцем из вица који вози супротном страном аутопута и чуди се што сви возе у погрешном правцу”. Ваш одговор на то? - Има један снимак када шутирамо тројке, ја погодим, он није ни добацио до коша, тако да он никада не добаци. Заиста не знам ко вози у супротном правцу, Бакир или ја, видећемо. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА