Најновије

НАЈГОРИ МОГУЋИ ИСХОД, ПЕСКОВ: Оружје би могло да падне у руке терориста у Сирији!

Доспевање преносног система за противваздушну одбрану у руке терориста на Блиском истоку било би најгори исход одлуке САД да укину ограничења на испоруку оружја Сирији: то је претња за регион и цео свет, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Дмитри Песков (Фото: РИА Новости)

Амерички председник Барак Обама у четвртак је укинуо формална ограничења на испоруку оружја, муниције и војне опреме америчким савезницима у борби против тероризма у Сирији. Меморандум је упућен државном секретару и министру одбране САД, саопштила је прес-служба Беле куће.
„Овде ће морати врло пажљиво да се схвати главни циљ, да се схвате намере и појединости те одлуке. Наравно, најгори исход ове одлуке био би да у руке терориста падне различито оружје, укључујући и преносне системе за противваздушну одбрану, што је, наравно, у супротности са међународним конвенцијама о овом питању и представља озбиљну претњу, не само за регион већ и за све земље света“, истакао је Песков. Он је додао да то представља и претњу за ваздухопловне снаге Русије. Песков: Москва се нада постизању споразума Русије и САД о Алепу Кремљ се нада да ће бити постигнут споразум Русије и Сједињених Америчких Држава о Алепу, али дијалог сваки пут пропада, и то не на иницијативу Москве, изјавио је портпарол Кремља. „Свакако би у Кремљу желели да се надају могућности постизања ових споразума, али као што знате, процес иде веома тешко. Час се обнавља, час се прекида, при чему никад не пропада на нашу иницијативу“, рекао је Песков одговарајући на питање да ли Кремљ рачуна на постизање узајамног разумевања и споразума са САД у вези са извођењем људи из Алепа и испоруком хуманитарне помоћи. Песков је додао да се контакти воде на нивоу министара спољних послова и да питање треба упутити Министарству спољних послова.  Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА