Најновије

НИКОЛИЋ: Тек можемо да очекујемо непријатности од Хрвата

БEOГРAД - Председник Србије Томислав Николић шокиран је поступком своје хрватске колегинице Колинде Грабар Китаровић, која се извињавала тамошњој јавности јер је деци пре неколико дана уз своју фотографију поделила и српске чоколадице!

Николић (Фото: predsednik.rs)

Николић каже да му никакав проблем не би био да он дели хрватске производе. - Наравно да ми не би био проблем да дајем деци хрватске чоколадице. Колинда тек треба да одрасте! Онда падају у воду и све приче о пријатељству и тек можемо да очекујемо непријатности од Хрвата ако су им проблем чоколадице - каже Николић, додајући да се и њему вероватно десило да је делио хрватске производе.

Хрвати желе свађу

- Ипак, томе нисам придавао никакав значај. У мојој кући има хрватских производа, али и словеначких. Државе које су у рату тако ратују, а ја нисам чуо да нам је Хрватска објавила рат.  А тако се понашају - каже председник и наглашава: - Ја уопште не гледам чији је производ кад нешто купујем, битно је да ми се нешто свиди. А како да ми буде проблем кад је Тодорић ушао у Србију и купио све - и уље и све живо. Па шта да радимо, да престанемо да једемо? Ово је веома јасан знак да та држава не жели добре односе са Србијом. Скандалозан потез хрватске председнице осудио је и министар рада Александар Вулин.

Несхватљиви расизам

- Ово је пример несхватљивог расизма. Председница Хрватске није осетила потребу да се извини зато што се сликала са усташком заставом или зато што се на јасеновачком стратишту појавио споменик на коме пише усташки поздрав „За дом спремни“, а извинила се зато што је једно дете добило чоколадицу произведену у Србији - рекао је Вулин и додао: - Надам се да ће госпођа Китаровић разумети да сада треба да се извини сваком људском бићу зато што је један слаткиш, једну чоколадицу, приказала као нешто најружније - рекао је Вулин.

Палма писао протестно писмо

Лидер ЈС Драган Марковић Палма упутио је јуче протестно писмо хрватској председници. - Госпођо Китаровић, чоколаде произведене у Србији су најбоље у Европи и оне нису проблем, али су проблем усташке табле у Јасеновцу и скандалозно вређање Срба прилогом о убиству породице Зец 1991. године у Загребу, емитованим пре два дана на хрватској телевизији, разбијање ћириличних табли, поновно убијање и протеривање Срба и величање усташтва - написао је Палма.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА