Најновије

РАДУЛОВИЋ: Са задовољством ћу одвести СНС у стечај!

Скупштина Србије наставила је данас расправу о амандманима на Предлог буџета за 2017. годину, а полемика се одмах на почетку повела о плати повереника за информације од јавног значаја и заштитника грађана.

Саша Радуловић (Фото: Јутјуб)

Амандман којим се тражи смањење плате повереника поднели су посланици Српске напредне странке.
Псланик покрета Доста је било Саша Радуловић истакао је да институције повереника и заштитника грађана независне и свој посао добро раде у интертесу свих грађана Србије.
- То очигледно смета овој власти. Кад погледамо њихове буџете, они су мањи од буџета који је добио Кркобабић. Омбудсман се бавио падом хеликоптера, Савамалом, а повереник тајним уговорима који су потписивани и ми им због тога дугујемо велику захвалност. То што они обављају свој посао "жуља" власт. Кад ми победимо на изборима, а то ће бити врло ускоро и томе се радујемо, никада нећемо опструисати њихов рад, као што је ова власт направила од Скупштине отирач - поручио је Радуловић, због чега му је председавајућа Маја Гојковић изрекла опомену. - Срам вас било. ако ви сматрате да сте отирач, не можете то говорити за институцију парламента и осталих 149 посланика - рекла је Гојковић Радуловићу. Радуловић је истакао да је поносан што је својевремено, као стечајни управник, штитио интересе својих поверилаца. - Како су повериоци владајуће странке грађани Србије, ја ћу са задовољством одвести СНС под стечај - навео је Радуловић. Радуловић је рекао да СНС овим амандманом смањује плате запосленима у институцијама повереника и заштитника, а не њима, јер су њихове плате одређене законом, а не буџетом Србије. Маја Гојковић је рекла да повереник и заштитиник треба да имају плате у износу од 130.000 динара и указала да од укупних буџета за те две институције 80 одсто иде на плате, а "само 20 одсто на некакав рад". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА