Најновије

Русија мора да буде на готовс

Пре свега мислим да Председник Путин није толико блесав да верује реторици.

Вилијам Ендгал (Фото: Јутјуб принтскрин)

Пише: Вилијем Енгдал
Он је озбиљан политичар и прошао је многе вашингтонске лажи и преваре у разним облицима, да би сада био наиван и веровао у неке цветиће и лептириће оданде, иако је чак и Генерални секретар НАТО, Јенс Столтенберг,  почео да испушта пријатељске звуке о Русији након избора Трампа.
Наравно да је паметно од Русије да што више искористи предности из овог, очигледно, пријатељског периода Трамповог председниковања. Можда је разумно тражити и уклањање америчких трупа са руске и белоруске границе. Не сумњам да ће то учинити.
Али, мислим да је веома важно да руски лидери имају у виду стварни и коначни програм овог патријархата у Сједињеним државама, а то је рат, и улога Доналда Трампа је да припреми Сједињене државе за тај рат у коме треба да победе. А то и нису неки изгледи. Русија не би требало ни у једном тренутку да заборави на ту претњу. Искористите прилику, изградите руску економију као што и радите, покажите врата неолибералним економистима, уклоните их из  министарстава и доведите праве Русе, који желе да чине добро за руску економију са тих положаја.
Централна банка Русије треба да се ренационализује и то је најхитнији приоритет руске економије. Разлог што то до сада није урађено, је мислим, у политичкој моћи олигарха повезаних са Сједињеним државама, који су до сада Русији отежавали да почисти кућу. Мислим да се и то до сада променило.
Стога развој аутохтоне руске пољопоривреде без ГМО треба поспешивати, без обзира шта ЕУ ради са својим санкцијама. Русија треба да забрани увоз хране из Европске уније.
Исто тако, Русија би требало да напусти Светску трговинску организацију. То је организација коју је направио Вашингтон у интересу америчке и европске мултиетничке структуре, а не у интересу слободне и фер трговине.
Русија би требало и даље да се ослобађа нежељених НВО, као што то и ради – и да гледа бес Вашингтона, који користи те НВО да изводе такозване "демократске пројекте".
Па искористите колику год предност можете из ове преваре, али не варајте се да је Доналд Трампова Америка у било ком смислу прави пријатељ Русије.
Људи у Вашингтону и даље брину о америчким хегемонистичким интересима и то је то.
Да видимо шта ће се догодити након шест месеци Трамповог председниковања, да видимо ко ће бити постављен на место Државног секретара и на остале кључне позиције и која је стварна политика тих људи.
Желео бих да ово буде права револуција у Америци, да Доналд Трамп буде председник са моралним вредностима, да брине о људима у Сједињеним државама и да на његовом дневном реду буде национализација шест криминалних банкарских институција са Волстрита, довођење њихових управа и директора пред суд, како би одговарали и били кажњени за злочине које су починили у последњих неколико деценија. Надао бих се да ће успоставити контролу над тим мегабанкама које уништавају Америку и свет. Оне су корумпирале главне банке Европе током последњих деценија. Највећа банка у Немачкој је већ банкротирала, иста је ствар са великим банкама у Италији, Грчкој и Француској.
Обнова америчке инфраструктуре се може извести преко обвезница и стварања нових радних места за враћање јавног дуга, који те обвезнице кроје и доприносе америчком буџету.
Да видимо шта ће бити. Ускоро ћемо сазнати да ли је ово права Америчка револуција или не.
Извор: Катехон

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА