Најновије

НОЖ У ЛЕЂА: Меланија запретиа својим Севничанима!

Прва дама САД Меланија Трамп поручила је становницима њене родне Севнице да престану да злоупотребљавају њено име како би што више зарадили.

Меланија Трамп (фото: Јутјуб принтскрин)

Портал Политико пише да ће Севничани морати да се одрекну новоткривеног начина лаке зараде на имену прве даме САД јер је Меланија Трамп, рођена Кнавс, ангажовала адвокатску канцеларију која становнике њеног родног места треба да упозори да њено име и лице не могу да користе у комерцијалне сврхе, ако за то немају њену дозволу.
Откад је Трамп победио на председничким изборима у САД, Словенци су Меланијино име почели да лепе на све и свашта - од колача до меда.
Тако се, на пример, у њеној родној Севници туристима и страним новинарима нуди мед "Из Меланијиног кућног врта".
Међутим, адвокатски тим фирме Пирц Мусар & партнерс упутили су упозорење у којем се Севничанима поручују да се ради о кршењу словеначког закона о ауторским правима и да не смеју да користе Меланијино лице за плакате и разне производе.
"Ово је недолична финансијска експлоатација и кршење ауторских права", каже Наташа Пирц Мусар, директорка адвокатске канцеларије за Политико.
Севничани су обавештени да ће адвокатска канцеларије будно пратити ситуацију јер су у обавези да јој пријаве све евентуалне прекршаје.
Пирц Мусар објашњава да су најпре упозорили јавност и да сада очекују да се прекине са таквом праксом.
Бруно Видмар, власник пизерије Рондо у Севници, не брине због правних претњи адвокатске канцеларије. Од Трамповог избора, тврди он, промет му је нарастао за 20 одсто, најпре због новог десерта, који је назвао Меланијиним именом.
Реч је о мусу од маскарпоне сира и јагода.
"Први смо то смислили, многи новинари дошли су у ресторан како би пробали десерт, а након објава на Фејсбуку и Твитеру постао је права зараза", испричао је Видмар.
И он је, каже, консултовао адвоката који му је рекао да нема разлога за бригу, све док не користи њено лице.
Нуша Видмар пак продаје торту Меланија, која садржи белу чоколаду са орасима и јестивим златом.
"Гледали смо је и хтели смо направити нешто лепо попут ње", каже Нуша, уз објашњење да им је једина жеља да првој дами искажу поштовање, те да није реч о покушају привлачења људи и лаке зараде.
Ако, навела је, Меланија сматра да је торта названа њеним именом увреда, одмах ће је уклонити.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА