Најновије

Амери бесни због Путинове посете Токију, Јапанци их "одували"

САД су тражиле од јапанске Владе да покаже уздржаност у процесу организације посете руског председника Владимира Путина. Вашингтон је изразио велико незадовољство плановима да се у програм укључи посета Токију, јер би, по њиховом мишљењу, "топли пријем руског лидера у престоници могао да смањи притисак 'седморке' на Москву", јављају светске агенције.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Ипак, како је саопштила агенција Кјодо, позивајуц́и се на изворе, јапанска страна ни мало није узела у обзир негодовање САД. Како се наводи, америчка страна је у новембру "неколико пута изражавала дипломатским каналима" своју забринутост, пре него што је била донета одлука о одржавању састанка на високом нивоу у градовима Нагато (префектура Јамагути) и Токио.
По мишљењу САД, дочек Путина у Токију "може постати сигнал да земље 'седморке' више нису јединствене у својој оштрој политици према Русији".
Међутим, у Јапану сматрају да "Токио треба да има важну улогу као члан Г7", али да је потпуно природно да прати своје националне интересе у развоју билатералних односа са Русијом. Притом, у Токију су нагласили да ц́е за председника Русије бити организован пријем код цара Акихита.
Руски председник Владимир Путин ц́е посетити Јапан 15. и 16. децембра.
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА