Најновије

АСАД ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ: Славље на улицама, Алепо је од данас слободан град! (ВИДЕО/МАПА)

Јединице Сиријске арапске армије очистиле су данас последње делове источног дела града Алепа од терористичког присуства!

Победа! (Илустрација: Правда)

Сиријска државна телевизија саопштила је вечерас да је Алепо потпуно ослобођен.  Како је саопштено, САА је преузела Бустан ал Каср и Ал Каласах, као и преостале делове Старог Града. Преостала групица џихадиста сада је заробљена на малој области и више не пружају озбиљан отпор у ишчекивању своје судбине.  Битка за Алепо трајала је више од четири године, након што су прве борбе избиле 19. јула 2012. Сада, мапа контроле града Алепа изгледа овако:

Џихадисти су затражили од Сиријске армије безбедан излазак из града, али је САА то одбила и у току су последње операције чишћења разбијене терористичке организације унутар Алепа. У граду је већ почело славље, а народ и армија су изашли на улице и уз песму прослављају крај епске битке. Извештач РТ Лизи Фелан, која се прославила ратним репортажама из Либијског рата, такође је потврдила информације из Алепа: Председник Сирије Башар ал Асад обишао је јединице у Алепу и честитао им на великој победи: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА