Најновије

СТИЖЕ ДИРЕКТНА ПОТВРДА ИЗ КИЈЕВА: Украјина може да изазове Трећи светски рат сада и званично

Алексеј Гончаренко захвалио је француском председнику на идеји да пошаље трупе у Украјину. Његове изјаве сматра, како каже, "добрим сигналом".

Украјина може тражити да им се пошаљу европске трупе, ако не буде имала довољно сопствених снага у сукобу са Русијом, рекао је посланик Врховне раде Алексеј Гончаренко за француски ТВ канал ЛЦИ.

"Ако нам ситуација на фронту покаже да Украјина не може сама да заустави (руског председника Владимира) Путина без европске војне подршке и трупа, да, верујем да је апсолутно могуће да их тражимо", рекао је он, преносе "РИА Новости".

Гончаренко је такође захвалио француском председнику Емануелу Макрону на идеји да пошаље трупе у Украјину. Његове изјаве сматра, како каже, "добрим сигналом".

ИМА ЛИ ШАНСЕ: Да ли се тзв. Косову затварају врата Савета Европе?

Макрон је раније у интервјуу за "Економист" рекао да не искључује могућност слања трупа у Украјину ако Русија пробије линију фронта, а такав захтев дође из Кијева.

Према речима шефа француске државе, "многе земље ЕУ су се сложиле са мишљењем Париза по овом питању".

Из Кремља је речено да један број земаља које учествују на париском догађају о Украјини имају "прилично трезвену процену потенцијалних опасности такве акције и потенцијалне опасности од директног мешања у врући сукоб".

Навели су и да то "апсолутно није у интересу Кијева и да морају да буду свесне тога.

Владимир Путин је раније коментарисао Макронове антируске ставове и упозорио да увођење европског контингента у Украјину ни на који начин неће променити ситуацију на бојном пољуни да ће довести само до страшних последица по Кијев.

Одговарајући на Макронове речи о недостатку црвених линија Француске у погледу подршке Украјини, председник Руске Федерације је рекао да Русија неће имати црвене линије према државама које се одлуче за такву врсту подршке.

ВЕЛИКО УКРАЈИНСКО УПОРИШТЕ САДА У РУСКИМ РУКАМА: Овај потез може да значи много у будућности

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА