Најновије

МАСОВНИ НАПАДИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: САА брани Деир ез Зор и аеродром Т-4! (МАПА)

Охрабрени падом Палмире, али и појачањима која им пристижу са севера Сирије и из Ирака, припадници терористичке организације Исламска држава (ИД) покренули су велику офанзиву на Деир ез Зор.

САА брани аеродром (Фото: Јутјуб)

Терористи су током поподнева извршили снажан напад на неколико насеља на западној обали Еуфрата који су под контролом Сиријске арапске армије (САА). Напад је почео лансирањем офанзивних беспилотних летелица. Ова врста удара није начинила веће штете, пошто су јединице САА лако обориле највећи број летелица, али су притом открили своје положаје.  Овако изгледа једна од њих:

Уследио је снажан напад на насеља Ал Рашидија и Ал Хавика, а жестоке борбе су трајале непрекидно неколико сати.  Како наводе сиријски војни извори, САА је успела да одбије први напад џихадиста, али се током вечери и ноћи, према извиђачким информацијама, очекује још масовнији напад. Са аеродрома у Деир ез Зору полећу сиријски авиони који учествују у нападима на ИД у Палмири. Данас је САА успешно одбила и масовни напад терориста на аеродром западно од Палмире. Слично Деир ез Зору, нови напад на аеродром Т-4, очекује се већ током ноћи. Према незваничним информацијама, сиријска и руска авијација повукле су своје авионе са аеродрома Т-4. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА