Најновије

УСЛОВ ЕУ: Затварање руско-српског центра у Нишу?!

ЕУ тражи од Србије да затвори Руско-српски хуманитарни центар у Нишу ако жели да постане њена чланица, тврди руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Руско-српски хуманитарни центар у Нишу (Фото: ЈуТјуб)

Брисел тај центар, како каже, сматра шпијунским гнездом и претњом по безбедност.
- А то што је током његовог постојања очишћено од мина више од четири милиона квадратних метара и деминирано око 1.500 мина и осталих експлозивних направа, то што је тај центар пружао помоћ у гашењу пожара на југу Европе, укључујући земље ЕУ, о томе радије ћуте - рекао је Лавров. 
Шеф руске дипломатије, који борави у посети Београду, каже да Брисел тражи од Србије да затвори тај центар ако хоће у ЕУ. 
- И уопште тражи од Србије да се понаша онако како се понаша руководилац Црне Горе који је напросто прекршио све своје обавезе, своја обећања, издао Русију, иако му Русија није учинила ништа лоше - рекао је Лавров и додао: 
"Ако ЕУ хоће на тај начин да стиче пријатеље, онда се то зове дружити се против неког, иако смо ми одувек сматрали да се треба дружити с неким. Тако поступамо и са нашим балканским суседима."
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је раније да статус Српско-руског хуманитарног центра у Нишу није била тема разговора са његовим руским колегом Сергејем Лавровом и рекао да су наводи да је то шпијунски центар "глупости". 
Он је за РТС истакао да ће премијер Србије Александар Вучић имати довољно времена да о томе разговара са премијером Русије Дмитријем Медведевом, те најавио да ће Вучић највероватније 21. децембра бити у посети Москви. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА