Најновије

Предвиђања агенција “Блумберг” за 2017: Ево ко ће победити у Сирији и шта ће се десити са економијом САД?

Аналитичари који су предвидели Брегзит и победу Доналда Трампа у САД направили су нове могуће сценарије за наредну годину, предвиђајући Путинов тријумф у спору са Западом и раскол унутар САД. Новинска агенција “Блумберг” објавила је “Водич кроз 2017. за песимисте” и предвидела да би Трампов изолационизам и руски председник Владимир Путин могли да поставе тежак изазов пред Ангелу Меркел.

Илустрација (Фото: Катехон)

Немачки канцелар ће морати да бира – да предводи наоружавање ЕУ или да постигне договор са Путином у вези са поделом сфера утицаја у Источној Европи. Путин ће, према том сценарију, опозвати хакере и авионе и пристати да се не меша у питања САД и ЕУ, а заузврат, Меркел и Трамп признаће руске интересе у Украјини, Белорусији и Сирији. Рубља ће расти како се Русија буде враћала на светско тржиште, а за Путина то ће значити враћање руског престижа 26 година након колапса СССР-а и он ће почети да се спрема за пензију након још једног председничког мандата. Трампова популарност рашће у првим седмицама владавине, али ће уследити нови талас протеста након његове инаугурације, када потпише прве извршне наредбе којима поништава Обамину оставштину. Биће створен покрет у којем се спајају студенти, припадници покрета “Црни животи су битни”, бивши припадници покрета “Окупирајмо Вол стрит” и анархисти. Трамп ће настојати да уведе ванредне мере и полицијски час у највећим градовима, предвиђају “Блумбергови” аналитичари.
Калифорнија се претвара у центар отпора Трампу, а неки тај покрет називају “Калегзит”. Милијардери Елон Маск и Шерил Сандберг припремаће савез против Трампа за 2020. годину. Ти догађаји створиће дубоку поделу унутар Трампове владајуће коалиције. Републиканци се у Конгресу деле на две групе, а чланови Трампове владе окрећу се једни против других. Деонице банака, металопрерађивачких компанија и фирми за заштиту расту у првим месецима Трампове ере, али ће након тога деонице Гугла, Фејсбука и Елпа падати док се погоршава окршај између Трампа и милијардера из Калифорније. Песимистички сценарио за 2017. годину, како га називају у “Блумбергу”, предвиђа и пад Кине у најдубљу рецесију у модерном добу. Гласачи широм Европе, прво у Холандији, доводе на власт популистичке вође које желе да ојачају границе и прекину споразуме о слободној трговини. Марин ле Пен постаје председник Француске и одржава референдум о напуштању ЕУ, а у Италији покрет “Пет звездица” комичара Бепа Грила долази на власт на ванредним изборима и сместа спроводи референдум о враћању лире као државне валуте… Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА