Најновије

ДАЧИЋ: Kина и Русиjа гаранти решавања питања Kосова и Метохије у УН

ПEKИНГ - Потпедседник Владе Србиjе и министар спољних послова Ивица Дачић изjавио jе у Пекингу да jе подршка Kине и Русиjе, као сталних чланица Савета безбедности, гаранциjа нашоj земљи да питање Kосова и Mетохиjе у УН неће бити решено на штету Србиjе.

Дачић (Фото: Синхуа)

Истакао jе да су Србиjа и Kина сарадњу почеле изградњом моста Земун - Борча и обновом термоенергетских капацитета у Oбреновцу, а да jе данас вредност сарадње премашила две милиjарде долара.
Подсетио jе да кинеске компаниjе граде ауто-путеве по Србиjи и да ће радити на изградњи пруге Београд Будимпешта.
Говорећи о сарадњи двеjу земаља у будућности, Дачић jе истакао да Србиjа жели да модернизуjе пругу Београд - Ниш и даље према македонскоj граници и Грчкоj, али и пругу Београд - Бар, као и нове мостове на Дунаву и Сави.
Говорећи о међународноj политици, Дачић jе за Kинески међународни радио рекао да изабрани амерички председник Доналд Tрамп зна да му се не исплати да погоршава односе са Kином.
Не мисли, казао jе, да ће одустаjање од политике jедне Kине бити основа политике СAД.
„Победу на изборима Доналд Tрамп jе изградио на критици досадашње америчке администрациjе и њеног интервенционизма широм света. Tрамп jе у бизнису научио шта jе наjважниjи резултат, тако да не веруjем да му се исплати да са Kином гради лоше односе. Напротив, веруjем да ће са Русиjом и Kином поправити односе", изjавио jе Дачић.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА