Најновије

БЕКЕР КУКА ЗА ЂОКОВИЋЕМ: Oткрио када је био најпоноснији на Новака, али и још неке детаље!

Борис Бекер, доскорашњи тренер Новака Ђоковића, открио је тренутак када је био најсрећнији током сарадње са српским тенисером.

Борис Бекер (Фото: Јутјуб)

Ђоковић и Бекер сарађивали су пуне три године током којих је Новак освојио 25 турнира од којих су шест гренд слемови, и успоставио невиђену доминацију на АТП туру.
„Био сам веома поносан када је Новак освојио први гренд слем под мојим вођством. Срећан сам због тениса јер смо Ђоковић и ја сарађивали“, рекао је Бекер.
Немац је истакао да је у тенису потребно много више од пуког талента и снаге, што је српски играч потврдио. 
„Морате да користите своје емоције у позитивном смислу. Тенис није само снага или висина, већ је више оно што желите да ураде. Морате прво да победите себе, а онда противника. Потребан је прави став и концентрација за наступ на највећим турнирима“. 
Он ће бити стручни консултант Евроспорта на Аустралијан опену, али још не зна да ли ће наставити да буде тренер. 
„Нисам размишљао о будућности као тренер после растанка са Новаком“, закључио је Бекер.

Немац сматра да ће Британац посустати под притиском Ђоковића, који ће желети што пре да се врати на трон. - Мареј је дуго година био број два, јер је прво место прво било резервисано за Федерера, па Надала, а онда Ђоковића. На крају је успео, мислим да је заслужено број један, јер је фантастично одиграо други део сезоне. Имао је савршену серију, на крају године је добио Новака у Лондону. Али, то не значи да ће доминирати током 2017. године - сматра Бекер. Борис верује да ће Новак током наредне сезоне бити фокусиранији на тенис, него што је био у другом делу 2016, када је остао без прве позиције на АТП листи. - Новак је извршити велики притисак, водиће се борба између њега и Мареја. Ако његов фокус буде само на тенису, наравно да ће поново бити најбољи, а сигуран сам да ће бити тако. Новак не воли да губи, посебно не гренд слем финала, не воли што је број два. Зато сам сигуран да ћемо видети фокусиранијег Ђоковића током 2017. Мада, не смемо да заборавимо Федерера и Надала чије се повратак очекује, а ту су и млађи тенисери - поручио је намачки тренер.  Борис каже да не зна шта ће радити после раскида сарадње са Новаком. - Нисам размишљао шта ћу радити у будућности након што сам раскинуо уговор са Ђоковићем - признао је Немац.  Извор: Б92/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА