Најновије

НЕВЕРОВАТНО: Хрвати су због овога тукли делије!

Навијачи Црвене звезде из Вуковара тврде да их је хрватска полиција силом, батинама, убеђивала да признају учешће у инциденту који се десио 19. новембра на утакмици српске фудбалске Суперлиге у Крушевцу, када је на трибинама запаљена хрватска застава.

Делије (Фото: Јутјуб)

– Упали су нам у куће, почели да нас малтретирају као да смо најгори злочинци. Рекли су да знају све и да нас хапсе због повреде угледа Републике Хрватске, јер смо наводно палили шаховницу на утакмици Напредак – Црвена Звезда у Крушевцу. Батинама су нас терали да признамо тај „злочин“ иако немамо никакве везе са тим – рекли су навијачи за београдске “Вечерње новости”.
Како истичу ове присталице црвено-белих, они и њихове породице трпе велику тортуру због тог догађаја.
– Хрватска полиција зна и прати нас скоро на сваком нашем путу. Никада не правимо проблеме. Они од овог догађаја праве такву климу и представљају нас у таквом светлу као да смо државни непријатељи.
Та група младића, која годинама прати српски клуб, не крије страх за другове који су у затвору, страхујући да ће се хрватски полицајци вратити и по њих.
- Ухапшени смо на основу замућеног снимка и “препознавања”, а ниједан од нас се не види на спорној фотографији. Једном момку су чак рекли да ће, ако не призна, завршити као његов отац који је у Вуковару убијен 1991. Малтретирају им и уцењују чак и девојке, говоре како су на потерницама и у Србији и да ће бити ухапшени чим пређу границу. Прете да ће да им објаве имена, па да виде како ће да прођу када им хрватски навијачи закуцају на врата – причају другови ухапшених.
Ови навијачи тврде да је од тројице ухапшених тражено по 10.000 евра како би почетак суђења чекали на слободи.
Тројица од њих су ухапшена пре два дана у Вуковару због сумње да су запалили шаховницу, одређен им је притвор, а сумњиче се да су починили кривично дело повреде угледа Републике Хрватске.
“Новости” наводе да су младићи од 18, 23 и 26 година са ширег подручја Вуковара и Винковаца, а Вуковарско-сремска полиција је саопштила да је младиће идентификовала оперативном радом, иако су им на фотографији замућена лица.
Тврди се да се на фотографији објављеној с те утакмице види сам почетак паљења хрватске заставе.
Навијачи су, тврде хрватски медији, поред паљења заставе имали и барјак на којем је био тенк испод четири оцила, а у њиховим рукама нашла се и застава Херцег Босне на којој је писало “Груде”.
Нагађа се да је застава украдена у Вуковару на дан обележавања годишњице пада града, а који је био дан пре утакмице у Крушевцу. ОВДЕ погледајте дочек који фудбалери Звезде никада неће заборавити. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА