Најновије

ЂУРИЋ: НАТО прошверцовао Мустафу кроз шуму, а све у циљу дестабилизације нашег становништва на Косову

Покрајинског премијера Ису Мустафу НАТО је "прошверцовао" мигратском рутом на северу КИМ, тамо где га спрски народ неће и не жели што је и показао блокадама.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

То је изјавио директор Канцеларије за КИМ Марко Ђурић.
"Дакле, мигрантском рутом је прошверцован кроз шуму на север КИМ, на територију између општина Звечан и Лепосавић прошао је кроз шуму и кроз албанска села са циљем да изазове дестабилизацију, несигруност и евентуално исповорицира насилну реакцију нашег становништво на том делу КИМ", рекао је Ђурић новинарима. 
О намерама Мустафе, додао је Ђурић, приликом "блиц" и "шверц" посете северу КИМ најбоље говори друштво у којем је дошао у којем га је прошверцовао НАТО на север КиМ , а међу људима са којима је био је и "такозвани министар косовских снага безбедности Деволи". 
То говори, сматра Ђурић, о стварним намерама и господина Мустафе коме ова посета вероватно делимично служи за политичку пропаганду, делимично да би застрашио Србе на северу КИМ и испровоцирао неку реакцију. 
"Међутим, ово ван сваке сумње представља и кршење обавеза међународног безбедносног присуства КФОР-а и НАТО-а на северу КИМ, који не смеју и немају право да дозволе присуство представника такозваних косовских снага безбедности на северу КИМ", навео је Ђурић. 
Додао је да је разговарао са спрским политичким представницима о овом, како каже, неодговорном и несувислом акту Мустафе, и они су га, наводи, обавестили да ће до даљег прекинути сваку коминикацију и сарадњу са КФОР-ом. 
Ђурић на крају констатује да му је Мустафа украо сву славу пошто, како примећује, сада и он очигледно по КиМ путује шумским путевима " као што и ја понекад морам да путујем". 
Највећа инвестиција Кфора на Косову, нови мост, преко реке Бистрице, чија је вредност 400.000 евра отворен је за саобраћај. Срби су блиокирали магистрални пут Приштина - Рашка због доласка на север косовског премијера Исе Мустафе.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА