Најновије

Срби блокирали пут у Звечану, Кфор отворио мост

Највећа инвестиција Кфора на Косову, нови мост, преко реке Бистрице, чија је вредност 400.000 евра отворен је за саобраћај данас, а истовремено у Звечану су Срби блокирали магистрални пут Приштина – Рашка због доласка на север такозваног косовског премијера Исе Мустафе.

Косово (Фото: Јутјуб)

Званичници, међу којима и косовски премијер, користили су алтернативне путне правце и присуствовали церемонији коју је организовао Кфор а поводом отварања моста, преноси Танјуг.
Командант Кфора генерал мајор Ђовани Фунго изјавио је на свечаности да је мост пројектован од стране компаније чији је власник Србин а да га је градила компанија којом руководи косовски Албанац.
„Нови мост је конкретан пример обострано корисне сарадње између НАТО-а, институција и свих заједница,„ рекао је Фунго истакавши да отварање моста представља додатну промоцију мира, просперитета и развоја на Косову и за Косово.
Изградња моста је финансирана од стране НАТО земаља, изграђен је према свим европским стандардима и пружиће бољу и безбеднију саобраћајну везу за возила и за пешаке.
Овај догађај показује да Кфор игра важну улогу у осигуравању мирног и сигурног окружења као и слободе кретања за све људе на Косову, навели су поводом овог догађаја из Кфора.
За време трајања цеременоје на петнаестак километара одатле Срби су у Рудару код Звечана држали у блокади магистрални правац како би спречили Мустафу да посети север Косова.
Међутим све званице су стигле на догађај који је организовао Кфор користећи заобилазне путеве.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА