Најновије

11 доказа братства Делија и Гејт 7: Кад они навијају свима су вилице до пода! (ФОТО/ ВИДЕО)

Кошаркаши Црвене звезде данас у Евролиги гостују Олимпијакосу у Пиреју, а то ће бити прилика за нови црвено-бели спектакл у режији навијача два тима.

Православна браћа (Фото: Јутјуб)

Делије и Гејт 7 су у братским односима већ 30 година, још од када је 1986. године фудбалски клуб Црвена звезда гостовао Панатинаикосу у Атини, а присталице клуба из Пиреја дошле да пруже подршку црвено-белима.
Пријатељство две навијачке групе траје још од тада, а оне заједно са навијачима Спартака из Москве чине тројство - Православна браћа.
Временом је оно само продубљивано заједничким акцијама, посетама и одласцима на гостовања, а ми смо зато одлучили да се присетимо када су све Делије и Гејт 7 доказали да су браћа. 1. Када је Црвена звезда у Купу европских шампиона 1992. године поново гостовала у Атини Панатинаикосу, навијачи Олимпијакоса су се појавили на стадиону са великим транспарентом "Good luck Red Star - Gate 7". 2. Прва међународна утакмица коју је Црвена звезда играла после укидања санкција била је баш против Олимпијакоса у Београду 1994. године, а том приликом су Делије дочекале грчки тим и навијаче са кореографијом на којој је писало на енглеском "Добродошли православна браћо". 3. Делије и Гејт 7 су много пута ишли на заједничка гостовања другим тимовима у иностранству, па су тако навијачи Звезде ишли у Торино, Монте Карло када је Олимпијакос играо у Лиги шампиона, а навијачи Олимпијакоса путовали у Швајцарску и на друга гостовања црвено-белих. 4. Присуство на великим дербијима које играју у домаћим шампионатима и једних и других је неизоставно. Тако Гејт 7 редовно долази у Београд на фудбалски дерби против Партизана, а били су и када је Панатинаикос гостовао Звезди, а такође, исто важи и за Делије када се игра грчки дерби или Партизан гостује у Пиреју. 5. Неизоставан део на трибини Гејт 7 јесте и транспарент "Косово је Србија", као и исто скандирање на мечевима Олимпијакоса. 6. Када је Владимир Стојковић, кога Делије сматрају издајником зато што је прешао у Партизан, требало да потпише за Олимпијакос, Гејт 7 се жестоко побунио. На једном мечу је био истакнут и транспарент у коме се вређа српски репрезентативни голман, а на крају од трансфера није било ништа. 7. Након убиства Марка Ивковића у Истанбулу, навијачи Олимпијакоса су на првом следећем мечу који је њихов тим играо, а то је било у Лиги шампиона против Атлетика развили транспарент "И на небу том на које идем ја, почивај у миру брате Марко Ивковић". 8. Сви се нажалост сећамо немилих сцена прошле сезоне када је у Лиги шампиона Динамо Загреб гостовао Олимпијакосу, а дан пре и после меча на улицама престонице Грчке је буктео навијачки рат и лов на Бед Блу Бојсе који су водили заједнички Гејт 7 и Делије. 9. Управо на тој утакмици против Динама је Гејт 7 на неки начин истакао и поштовање, али и братство са Делијама кореографијом на којој је био огроман колос са истетовиран грбовима Гејт 7 и Делија. 10. И сви се сећају када је Олимпијакос први пут у Евролиги гостовао Црвеној звезди 2014. године и какву су заједничку кореографију у Комбанк арени направили навијачи два тима. 11. У мају ове године Олимпијакос је био гост Црвене звезде у мечу у коме се славила титула, а навијачи два тима су опет приредили заједнички спектакл. Како је Симон научио црнце да певају ову Звездину песму погледајте ОВДЕ. Извор: espreso.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА