Најновије

НЕМЦИ ОТИМАЈУ ИМОВИНУ РУСИЈЕ: Међународно право на самрти, свако ће узимати шта му треба!

Ако Немачка одлучи да заплени руску имовину, Москва ће одговорити реципрочно, саопштио је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

Фото: bundestag.de

Тако је прокоментарисао извештај "Блумберга" да је Берлин спреман да преда замрзнуту руску имовину како би обновио Украјину ако савезници учине исто и ако се реше правна питања.

Према Володиновим речима, немачка влада ће на овај начин проблеме које су стварали њихови претходници пребацити на Русију.

Он је напоменуо да ће Немачка или Француска морати да плате у овом случају, јер Вашингтон увек пере руке, а да балтичке земље и неке друге чланице ЕУ могу само да обезбеде параван од буке. Осим тога, додао је Володин, бивши немачки канцелар Ангела Меркел и бивши француски председник Франсоа Оланд, који су саботирали споразуме из Минска, у схватању светске заједнице, постају кривци сукоба у Украјини.

- Сада је живот почео у другој реалности, не само у складу са Повељом УН, већ и на основу преседана.

Као пример је навео ситуацију са признавањем независности самопроглашеног Косова. Према његовом мишљењу, САД, Немачка, Француска и друге државе које су подржале ову одлуку немају другог избора осим да се сагласе са правом на самоопределење Јужне Осетије, Абхазије, Крима, ДНР и ЛНР, Херсонске и Запорошке области.

"Нема одлука по избору, правила за све треба да буду иста", додао је Володин.
Исто важи и за заплену средстава и имовине, рекао је он.

- Ово ће покренути процес када ће све државе почети да игноришу међународно право, узимају оно што сматрају да треба по сопственом нахођењу. Немачко руководство треба да се сети из историје сопствене земље како су се завршавали покушаји задирања у туђе - закључио је Володин.

После почетка руске специјалне операције у Украјини, Запад је појачао санкциони притисак на Москву, замрзавајући руску имовину вредну стотине милијарди долара. Кијевски режим инсистира да се та средства пребаце на „рестаурацију Украјине". Европска комисија је, међутим, признала да не могу да пристану на овакву конфискацију због међународног принципа имунитета државе.

Како је истакао председник Владимир Путин, политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија Запада, али да није било могуће нарушити њену финансијску стабилност, док је сама Европа зашла у ћорсокак санкцијама.

Ко држи цео свет у шаци, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА