Најновије

ДАЧИЋ УПОЗОРИО СВОГ ПОТПРЕДСЕДНИКА: Ружићу, кажи ако хоћеш у опозицију!

Бунтовни потпредседник социјалиста Бранко Ружић мораће своје непријатељске изјаве упућене Српској напредној странци да образложи на ванредној седници Председништва социјалиста, која ће бити убрзо одржана.

Дачић (Фото: СПС)

Лидер СПС-а Ивица Дачић поручује да ће се све расправити страначки органи.
- СПС поштује договор који има са СНС-ом и с премијером Александром Вучићем, а сваки функционер СПС-а мора да поштује одлуке руководства и врха странке или нека јавно кажу да ли су против коалиције. Све ћемо расправити на страначким органима - казао је Дачић.
Са друге стране, Премијер Александар Вучић, и лидер СНС-а, јуче није хтео да коментарише последње изјаве потпредседника СПС-а Бранка Ружића о томе да је могао да сруши власт у претходих пет година да је то хтео, приметивши да само види да сви воле да глуме неке националне хероје.
- Нећу и не интересује ме. Само видим да сви воле да глуме националне хероје - додао је он. На питање да ли то може бити разлог за прекид сарадње СНС-а и СПС-а, Вучић је рекао да на питања одговара као председник Владе, а не председник странке. Додао је да све партије поштује, „с мањим изузецима”, али да неће да говори као председник странке пре него што то питање не расправе страначки органи.
- То ћемо на органима странке. Да ли Влада има већину? Има. Да ли ће имати кроз два месеца? Не знам, али за све постоји проверљивост - приметио је Вучић.
- Па ћемо народ да обрадујемо... И све оне који „желе моју главу”. Имаће колико хоће прилика за тако нешто. Знаћете крајем јануара или почетком фебруара и да ли ће бити већине у парламенту, да ли је СНС за ту већину или није и да ли су друге странке или нису - поручио је Вучић.
Бунтовни потпредседник СПС-а Бранко Ружић огласио се  на друштвеној мрежи Твитер. Он је на свом Твитер налогу узвратио потпредседници СНС-а Марији Обрадовић, која га је у саопштењу назвала „полуписменим сецикесом, који, на срећу свих грађана Србије, никада неће уређивати српско друштво”.
- Оно када „малени”, „самозвани херој” и „полуписмена сецикеса” разгоропади разне „мегафоне”. А нико не чита ишта осим наслова - навео је потпредседник СПС-а.
Чини се да је Ружић јуче објавио примирје за славу, јер није желео да коментарише изјаве које су стизале из табора напредњака. 
- Не коментаришем. Све пише у интервјуу, ако су га читали са разумевањем - казао је Ружић.

Анђелковић: Удар на Ивицу!

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да Бранко Ружић одржава став једног значајног дела руководства партије, која је незадовољна својим позицијама. „У таквим околностим Ивица Дачић не може лако да изађе на крај, а да не рескира раскол у странци. Он сада покушава да примири те незадовољнике, а да са друге стране не изазове ни љутњу СНС-а. То није лака игра за њега - казао је он и додао да Ружић притиска Дачића. - Он њега покушава да натера да се кандидује. Покушава на тај начин да спречи споразум између СНС-а и СПС-а, који би омогућио заједничког кандидата. Мислим да је кључ његовог незадовољства то што је један од ретких фукционера СПС-а који није добио функцију - закључио је Анђелковић.

Славица спокојна

Славица Ђукић Дејановић, заменица председника СПС-а, уверена је да ће се наставити сарадња те партије са СНС-ом и каже да је синергија коју имају две странке више него потребна даљој стабилизацији земље. „Уверена сам да ће на органима и СНС-а и СПС-а бити донете одлуке и да ће се наша сарадња наставити”, рекла је она. Она је додала да ће бити прилике да у наредном периоду сваки појединац у органима своје партије изнесе мишљење, али да је она уверена да ће се сарадња са СНС-ом наставити. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА