Најновије

ОВО СУ СРПСКИ МИГОВИ: Вучић у Москви поред новог чувара српског неба (ФОТО)

Председник Владе Александар Вучић обишао је данас у Москви хангар у коме је смештено шест авиона "миг 29" које је Србија купила од Русије под најповољнијим условима!

Вучић (Фото: Јутјуб)

Премијер  Вучић борави у једнодневној посети Москви, где ће се састати са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом.
Том приликом, премијер Вучић и министар Шојгу финализоваће договоре о набавци најсавременијих апарата ловачке авијације, а разговараће и о свим осталим видовима војно-економске и војно-образовне сарадње, најављено је из Кабинета премијера.
Састанку ће присуствовати и министар одбране Зоран Ђорђевић.
Како је премијер Вучић раније рекао, током посете Москви разговараће о куповини шест борбених авиона МИГ 29, којим би учинили наше небо и наше грађане безбеднијим.
- Преговарамо да узмемо шест авиона, а то би значило да бисмо онда имали у свом ресурсу десет Мигова 29. То би значило значајно већу сигурност за грађане у односу на ситуацију коју смо имали до јуче - подвукао је Вучић.
Премијер је истакао и да авионе плаћамо нашим новцем и да је на то поносан, али је и захвалио што је цена драстично испод тржишне.
Поновио је и да Србија неће никога да напада, ни туђе да узима, али да хоће да буде спремна да заштити своју слободу и суверенитет, да буде свој на своме.
- Србија нема планове агресивних доктрина, већ жели да штити своју земљу, народ и своје међународно признате границе -  истакао је председник српске владе. 
Он је изразио уверење да би авиони могли већ у наредна три месеца бити у Србији, као и да се уз помоћ стручњака изврши модернизација и опреме најсавременијим ракетама ваздух-ваздух и ваздух-земља.
Такође је најавио да ће се са Русијом разговарати и о одређеним противваздушним системима, највероватније о системима М1 или М2, али треба видети шта је најбоље и најјефтиније, као и које финансијске инструменте и новац можемо да издвојимо. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА