Најновије

ПРИНЦЕЗЕ ВРЕЛОГ АСФАЛТА 90-ИХ: У њиховим загрљајима су дрхтали момци од којих се тресао Београд (ФОТО/ВИДЕО)

Ове даме пратиле су "опасне момке са БГ асфалта", али данас је многима од њих остала само успомена.

Цеца и Аркан на Легијиној свадби (Фото: Приватна архива)

Епоху деведесетих обележиле су мутне радње ликова који су били жестоки момци са београдског асфалта. Кланови, вође, обрачуни... Важили су за господаре подземља. 
На сам помен њиховог имена људи су дрхтали. Лоши момци били су главни. Својим илегалним и мутним радњама, пунили су новинске ступце. О њима су некада биле исписане легенде. Говорило се да им нико ништа не може. Сукобљавали су се са другим клановима, али још жешће са полицијом.
Ипак, колико су били жестоки на асфалту, што се жена тиче, важила је скроз друга прича. 
Жустрог погледа, опасани пиштољима, на погледе дама које су деведесетих "жариле" и "палиле", нису остајали равнодушни. Неколико дама које су биле раме уз раме са озлоглашеним момцима, обележиле су ову епоху. 
Ипак, одговор на питање: „Шта је то у женском бићу што га тера да живи као у кримићу?" ни дан данас не постоји.
Ове даме обележиле су деведесете и биле лепша половина опасних момака који су изазивали страх и трепет. 

Валентина Линдо

Валентина је важила за једну од најлепших девојака деведесетих, а и данас се сматра једном од најатрактивнијих Београђанки. Била је удата за Љубишу Линда, званог Чомбе, осуђиваног због сумње да је организовао криминалну групу Милана Зарубице, која је производила синтетичку дрогу.
Била је у вези и са Зораном Лепим Бранковићем.

Како пишу медији, она је данас у вези са Никшићанином Радомиром Баћевићем Бобаном, који је на њено име отворио једну од најлуксузнијих рент-а-цар агенција чије је седиште у центру Београда.
Баћовић важи за вођу никшићког кварташког клана.

Саша Крајнц

Саша је важила за највећу заводницу деведесетих година. Цео живот провела је у Земуну. Била је љубимица већине жестоких момака.  Гишка, Дарко Ашанин, Даниел Ишљемовић, Љуба Земунац, само су нека од имена који су у њеном животу оставили дубок траг. 
Љубав њеног живота био је Даниел Ишљемовић - млад, брз, увек наоружан и екстремно опасан. Својевремно је изјављивала да су од Даниела на улици зазирали, али да је у кући био апсолутно диван. 

 Ипак, и поред смрти супруга, за којим је како и сама каже остала рупа у срцу, и екипе момака којима је била све, да може да врати време, поново би све исто урадила.
Саша се у то време забављала и са Вукотићем, а обоје су се дружили са Дарком Ашанином и Славком Мијовићем и често су били или у Аркановој посластичарници или код Мије у Паладијуму. То су била два места која су сматрана "црногорским амбасадама" у Београду, где су се жестоки момци окупљали и некад коцкали.
- Моји жестоки пријатељи су имали свако своју сферу рада. Док се нису сударали, то је било добро. Аркан је био неки врх свега код нас, по организацији и новцу. Не могу да кажем да су после њега били Ашанин и Мијовић јер нису радили исте послове. Аркан је био миран и повучен човек, није волео да излази са нама. Био је велики шмекер који се није много истицао. Имао је смешних упадица, као што је била она кад смо Веско, Дарко, Славко и још неколико нас дошли рано код њега у посластичарницу. Седели смо и јели жито. Када нас је видео, рекао је: 'Где сте ноћобдије? Шта је, једете жито? Да ли је то неки парастос овде?', на шта смо сви почели да се смејемо - рекла је Саша једном приликом.

Била је заљубљена и у Ђорђа Божовића.
- И поред грубе спољашњости, његова два метра, сто двадесет килограма и огромних шака, он је био ненормално нежан - прави Робин Худ који штити немоћне. 
Гишку је случајно упознала, у Аркановој посластичарници. Седела је са братом и неким друштвом, када је ушао како она каже ненормално леп, шармантан мушкарац, на кога је „одлепила истог момента“. Замолио је њеног брата да дозволи да изађу на пиће (био је познат по добрим манирима), али је касније сазнао да се забављала са једним од момака из истог друштва, тако да су остали само јако добри пријатељи.
Данас Саша, своје драге момке обилази на гробљима. 

Маја Луковић

Милорад Улемек Легија и његова прва супруга, Маја Луковић, важили су за најлепши пар тог доба. 
Маја Луковић рођена је у Канади, где се преселила након краха њеног брака са Легијом. Она је иначе глумица, а глумом се бавила у српском позоришту у Торонту, где је глумила у представи "Ми чекамо бебу". Са Улемеком је у браку била пет година, а са њим је, наводно, ишла и на ратиште. Са Легијом има и кћерку, Николију. Више о томе читајте ОВДЕ.
Маја данас овако изгледа.

Гоца Божиновска

Познанство са Зораном Шијаном, жестоким момком из Сурчина, после само једне ноћи је прерасло у љубав за цео живот.
Гоца је својевремено говорила: 
- Зоран је био јака личност, прави мушкарац каквог би свака жена пожелела. Имао је свој став и мишљење. Није захтевао да ми то поштујемо, али је ипак његова била последња. Наша деца су васпитавана да је тата ауторитет иако никада није на њих ни тон повисио, а камоли да их је ударио. Зоран и ја смо се забављали два дана. Једну ноћ смо провели заједно, а следеће ме је запросио.
Она је говорила да јој је Зоран причао све и да им је сто пута долазила и полиција кући, али да се она добро сналазила у тим ситуацијама.
- Нисам тремарош, а Зорана сам толико волела да сам била спремна на све. Да ми је дао пиштољ и рекао: „Сад, кад ови уђу, ти пуцај - без размишљања бих то урадила.  Зоран је често и својим друговима причао о мојој храбрости и сналажљивости. Знао је да каже: „Кад бих решио да опљачкам банку у Швајцарској, никога од вас не бих повео, само би Гоца ишла са мном!"
Гоца и њена колегиница и пријатељица Злата Петровић, биле су део "екипе" која је харала Београдом деведесетих. 
Између осталог, биле су блиске и са Гишком, а ова фотографија то најбоље и показује.

Тања Вуковић

Једна од оних девојака које су деловале као пристојне цуре из комшилука била је и Тања Вуковић. Добра ученица, дуге плаве косе, девојка с осмехом девојчице завела је Горана Вуковића Мајмуна, озлоглашеног убицу Љубомира Магаша - Љубе Земунца.
Тања је важила за скромну и повучену девојку и њихова веза је била шок за све који су их познавали. Горан је веома често у друштву показивао своју наклоност према симпатичној плавуши. Обасипао ју је парфемима, фирмираном гардеробом, скупим ципелама и златним накитом. Удајом се Тања потпуно повукла из градског живота. Убрзо је родила девојчицу, која је имала само неколико месеци кад је остала без оца.

Соња Лазетић

Једина девојка из култног филма Видомо се у читуљи је Соња која је тада имала 15 година.
Била је у браку са Гораном Марићем Маретом који је убијен 2009.

Соња је данас удата за бившег фудбалера Николу Лазетића.
Ове даме пратиле су "опасне момке са БГ асфалта", али данас је многима од њих остала само успомена.
Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА