Најновије

РАСТЕ ЗАИНТЕРЕСОВАЊЕ: Око 30 земаља жели да успостави партнерство са БРИКС-ом

Русија ће наставити да ради на јачању позиције БРИКС-а као једног од стубова мултиполарног света, поручио је шеф руске дипломатије.

Формирање мултиполарног полицентричног светског поретка постаје главни тренд међународног развоја, а БРИКС се може назвати мрежом сарадње са којом око 30 држава сада настоји да успостави везе, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. 

"Осим оних земаља које су већ ушле у редове наше асоцијације, данас око 30 држава жели да успостави партнерство са БРИКС-ом. Кина, Индија, Бразил, Египат, Турска, УАЕ и низ других земаља придружиће се следеће године", казао је Лавров на састанку комисије Генералног савета партије Јединствена Русија.

Лавров је додао да Русија очекује да ће, заједно са својим партнерима из БРИКС-а, донети низ одлука на највишем нивоу до самита уније, који ће се одржати у Казању у октобру 2024.

"Следећи састанак БРИКС-а одржаће се под мотом 'јачање мултилатерализма за правичан глобални развој и безбедност'. Више од десет руских градова обезбедиће места за више од две стотине догађаја на политичке, економске и друштвене теме, напоменуо је.

Шеф руске дипломатије је нагласио да ће Русија наставити да ради на томе да БРИКС "ојача своју позицију једног од стубова мултиполарног света".

Он је додао да је интересовање за БРИКС у Латинској Америци веома озбиљно, упркос чињеници да је Аргентина узела "време да размисли", истакавши да ће са уласком нових чланица, рад постати вишеструки.

ЛЕТЕ РАКЕТЕ: Украјинци напали Феодосију, погодили десантни брод „Новочеркаск“

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА