Најновије

Швацвалд торта са готовим корама

Многим домаћицама, торте које се припремају са готовим корама су омиљене за припрему. Овакве торте, не само што штеде време које се утроши у процес припреме, већ уједно и захтевају мање труда и мање кулинарске спретности. Самим тим, вероватноћа да ће испасти баш онако како треба се знатно увећава. Кроз садржај у наставку текста који је пред вама, поделићемо са вама рецепт уз помоћ којег можете направити Швацвалд торту са готовим корама која је савршеног укуса.

Швацвалд торта (Фото: kujni1.rssing.com)

Састојци: - 1 паковање од 700 грама "Винцини" правоугаоних тамних кора 
-сок од вишања или вишњевача за натапање кора
Први фил (чоколадни ганаш):
-500 мл слатке павлаке
-200 г тамне чоколаде за кување
-око 700 г вишања из компота 
Други фил:
-500 мл слатке павлаке
-150 гр шећера у праху
-2 ванилин шећер
Припрема:
Слатку павлаку загрејати скоро до врења, склонити са ватре и додати уситњену чоколаду. Повремено лагано промешати да се чоколада скроз растопи. Прохладити и оставити да се добро охлади у фрижидеру неколико сати. Охлађен ганаш умутити миксером као када се мути шлаг, али пазити да се не премути!
У већем дубоком суду миксером умутити 500 мл слатке павлаке у шлаг у коју ћете додати ванил ђећер и шећер у праху.
Коре распаковати и пажљиво одвојити једну од друге. Прву кору положити на тацну или картонску подлогу и натопити је соком од вишања или вишњевачом. Премазати половином чоколадног крема (ганаша). 
Преко крема поређати оцеђене вишње. Преклопити другом кором коју треба  наквасити као и прву соком од вишања. Премазати белим филом.
На крају преклопити трећом кором коју ћете наквасити соком. Оставити торту на сат - два у фрижидер да се филови унутар торте стегну. Украсите торту слатком павлаком, поспите струганом чоколадом и вишњама остављеним по страни. Оставите торту да одстоји на хладном најмање 2 сата. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА