Најновије

Швацвалд торта са готовим корама

Многим домаћицама, торте које се припремају са готовим корама су омиљене за припрему. Овакве торте, не само што штеде време које се утроши у процес припреме, већ уједно и захтевају мање труда и мање кулинарске спретности. Самим тим, вероватноћа да ће испасти баш онако како треба се знатно увећава. Кроз садржај у наставку текста који је пред вама, поделићемо са вама рецепт уз помоћ којег можете направити Швацвалд торту са готовим корама која је савршеног укуса.

Швацвалд торта (Фото: kujni1.rssing.com)

Састојци:

- 1 паковање од 700 грама "Винцини" правоугаоних тамних кора 

-сок од вишања или вишњевача за натапање кора

Први фил (чоколадни ганаш):

-500 мл слатке павлаке

-200 г тамне чоколаде за кување

-око 700 г вишања из компота 

Други фил:

-500 мл слатке павлаке

-150 гр шећера у праху

-2 ванилин шећер

Припрема:

Слатку павлаку загрејати скоро до врења, склонити са ватре и додати уситњену чоколаду. Повремено лагано промешати да се чоколада скроз растопи. Прохладити и оставити да се добро охлади у фрижидеру неколико сати. Охлађен ганаш умутити миксером као када се мути шлаг, али пазити да се не премути!

У већем дубоком суду миксером умутити 500 мл слатке павлаке у шлаг у коју ћете додати ванил ђећер и шећер у праху.

Коре распаковати и пажљиво одвојити једну од друге. Прву кору положити на тацну или картонску подлогу и натопити је соком од вишања или вишњевачом. Премазати половином чоколадног крема (ганаша). 

Преко крема поређати оцеђене вишње. Преклопити другом кором коју треба  наквасити као и прву соком од вишања. Премазати белим филом.

На крају преклопити трећом кором коју ћете наквасити соком. Оставити торту на сат - два у фрижидер да се филови унутар торте стегну.

Украсите торту слатком павлаком, поспите струганом чоколадом и вишњама остављеним по страни. Оставите торту да одстоји на хладном најмање 2 сата.

Извор: Правда

ПАЖЊА:
Поштовани, молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција „Правде“ задржава право да скрати или не објави коментаре. Коментаре који садрже говор мржње*, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете - не објављујемо. Такође, неће бити објављиване ни псовке и вулгарности, чак и ако читалац који коментарише уместо целе речи стваља звездице.Коментаре којима нам скрећете пажњу на словне грешке, техничке и друге пропусте не објављујемо, као и коментаре који се односе на уређивачку политику, али ће бити прослеђени уредницима и на томе се захваљујемо.Молимо вас да обратите пажњу на правописну и граматичку исправност коментара које шаљете, као и да пишете малим словима, предност ће имати коментари који су написани без правописних и граматичких грешака, а коментари писани великим словима се неће одобравати.
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.