Најновије

Шта НАТО каже о руској испоруци оружја Србији?

НАТО не коментарише споразум Русије и Србије о предаји оружја и то питање сматра билатералним, рекао је представник Северноатлантског пакта.

Јенс Столтенберг (Фото: Синхуа)

Раније је премијер Србије Александар Вучић, након састанка у среду у Москви са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом, изјавио да ће Русија у оквиру војно-техничке помоћи предати Србији шест авиона ловаца МиГ-29 и десетине оклопних возила.
- Споразум Србије и Русије је билатерално питање - рекао је представник НАТО-а одговарајући на питање о сагласности предстојеће предаје руског оружја Србији са договором о сарадњи Србије и НАТО-а. Он је истовремено подсетио да су 25. новембра генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг и премијер Србије Вучић, након састанка у седишту НАТО-а, подсетили новинаре о стању односа између НАТО-а и Србије. На конференцији за новинаре генерални секретар је, између осталог, поменуо индивидуални акциони план о партнерству који су НАТО и Србија договорили прошле године, оснивање заједничког фонда за неутралисање опасне муниције и заједнички рад за обуку мировњака. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА