Најновије

ИЗ ОФАНЗИВЕ У ПАНИЧАН БЕГ: Руски авиони разбили нови напад терориста на истоку Хомса (ВИДЕО/МАПА)

Настављају се жестоке борбе између сиријске армије и припадника Исламске државе на истоку провинције Хомс, и то не само за Палмиру и авио-базу Т4.

Борбе у источном Хомсу (Илустрација: Правда)

Терористи су почели напад на градић Џуб-ал-Џара у близини Саламије. Захваљујући успешном самоубилачком нападу успели су да заузму насеље Хатаб и да са брда Куба збаце добровољце који ратују на страни владиних снага. То им је отворило пут ка насељима Максар-ал-Хисан и Ал-Масудија. Тада је на сцену ступила руска авијација, па су се терористи нашли под моћним ударима.

То је сиријској амрији омогућило предах и дало прилику да доведе појачања. Стигле су две јединице из састава 11. и 18. тенковске дивизије. После само неколико сати, терористи су избачени из поменутих насеља, а онда је почела канонада по њиховим положајима на Куби. Ускоро су морали да беже и из Хатаба. Притом су имали око 40 погинулих, а изгубили су и два тенка. Међу убијенима су и држављани Саудијске Арабије, Либије, Марока, Египта и Ирака. Погледајте снимке из борби у источном Хомсу:
Сиријска армија спрема операцију за истеривање џихадиста са запада покрајине Алепо. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА