Најновије

ПОЧИЊЕ ПОХОД НА ИДЛИБ: Сиријска армија је на ово чекала девет месеци! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија САА је чекала готово девет месеци за наставак операције која је прекинута када је руска војска наметнула општенационално примирје са сиријским "опозиционим" снагама.

Коначно чишћење Алепа од џихадиста (Илустрација: Правда)

Од заустављања војних операција на фронту према Кан Туману, граду који омогућава контролу над великом површином западног дела покрајине Алепо према Идлибу, либански добровољци из Хезболаха и ирачки добровољци из Харкат ал Нуџабе, који чувају овај део фронта, издржали су неколико већих удара "опозиционе" коалиције Џејш ал Фатах. Чишћењем источног дела града Алепа од џихадиста, САА се сада окреће према југозападу. Према очекивањима сиријских аналитичара, сиријска војска, уз подршку либанаца и ирачана, може да избије на границу Идлиба већ почетком нове године.
Хезболах и Харкат ал Нуџаба, већ су преместили велики број бораца на овај фронт и почели су припреме за нападе који се ускоро очекују, док се још увек не зна које ће јединице САА послати у овај поход.  До "кашњења" сиријске армије дошло је услед чињенице да је било потребно читаве две недеље да се преостали џихадисти из источног Алепа пребаце у Идлиб. Очекује се да ће операција, чији ће први циљеви бити ослобођење Кан Асала и Кан Тумана почети у наредне две недеље. Руска и сиријска авијација су већ започеле нападе на положаје џихадиста у Кан Асалу:

Зашто Турци никако не успевају да освоје Ал Баб, можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА