Најновије

"Парк код споменика Романову да добије име по руском хору"

Министар културе и информисања Србије Владан Вукосављевић изразио је најдубље саучешће породицама погинулих чланова руског хора "Александров".

Владан Вукосављевић (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да Министарство предлаже да се у знак сећања парк испред споменика Цару Николају ИИ Романову у Београду назове "Парк хора Александров".
- Поводом велике трагедије, погибије чланова хора "Александров" у авионској несрећи, изражавамо најдубље саучешће члановима њихових породица, као и свим поштоваоцима њихове изузетне уметности, у Русији и у целом свету - рекао је Вукосављевић. 
Хор Александров гостовао је много пута у Београду и Србији и били су доказани пријатељи нашег народа и државе, подстио је Вукосављевић. 
Њихови незаборавни наступи, додао је министар, остаће нам у вечном сећању. 
- Изражавајући дубоки пијетет, Министарство културе и информисања, предложило је премијеру Александру Вучићу, и за тај предлог добило подршку, да се у знак вечног сећања, а у договору са Градом Београдом, парк испод споменика цару Николају Другом Романову, у Београду назове "Парк хора Александров" - рекао је Вукосављевић.
Јутрос је са падом Тупољева 154 у Црно Море, према последњим подацима настрадало 93 Руса, од којх 65 чланова чувеног војног хора. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА