Најновије

ТАЈНЕ ДЕВЕДЕСЕТИХ, УБИСТВА У ИМЕ ДРЖАВЕ: Слоба се плашио освете за Аркана!

Бивши шеф СДБ Радомир Марковић, који у затвору Забела служи казну од 40 година, током својих сведочења открио је да је некадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић страховао од освете након убиства Жељка Ражнатовића Аркана 2000. године.

Слободан Милошевић (Фото: Јутјуб принтскрин)

Милошевић се, како је тврдио Марковић, бојао да Арканови људи у знак одмазде не ликвидирају његовог сина Марка.
Марковић је у изјави коју је потписао 2001 рекао да „никад није била јасна веза и блискост између Милошевића и Аркана“.
- Ја сам Аркана познавао, али никада нисам с њим био у блиској вези. Након убиства Аркана позвао ме је Слободан Милошевић и наложио ми да позовем Борислава Пелевића и да му пружим све информације које РДБ има везано за то убиство. Ја мислим да је Милошевић био уплашен за свог сина Марка, зато што је постојала прича да је Аркан, својевремено, говорио да ће, уколико се њему нешто деси или буде отишао у Хаг, освету поднети Марко Милошевић - посведочио је Марковић.

Састанак с Пелевићем

Он и даље тврди да се због тога нашао с Пелевићем. - С обзиром на то да је то био Милошевићев налог, ја сам то и урадио, а (Борислав) Пелевић је дошао са Аркановим сином Михајлом. Осим тога, 15-20 дана након Аркановог убиства, позвала ме је Мирјана Марковић и тражила да дођем код ње у Ужичку улицу. Тамо сам затекао Арканову супругу Светлану Цецу Ражнатовић, а разлог позива је био да помогнем Цеци у евентуалним проблемима с којима се могла суочити у наредном периоду - рекао је Марковић.

Аркан у Минимаксовизији (Фото: ЈуТјуб)

О односу између Аркана и бившег шефа ДБ, који је малтене личио на однос мачке и миша, посведочио је и Арканов син Војин, и то у књизи коју је написао о свом оцу. Забележио је да се Марковићу никако није свиђало што је Аркан имао велики утицај у земљи, па је решио да полако крене да се обрачунава с њим. Свим силама се, рецимо, трудио да разоружа њега и његове људе. - Наговарао је Милошевића да се одмах донесе закон по којем не би било дозвољено да без специјалне дозволе МУП нико осим војних лица, полиције или државних функционера носи ватрено оружје. То је, наравно, био лични изазов за мог оца јер се знало да је, кад је Гарда расформирана, отац још увек имао наоружане војнике и гардисте око себе. Конфликт између Марковића и мог оца почео је кад је Марковић послао интервентну јединицу да разоружа све гардисте и обезбеђење у „Гранд казину“. Само се сећам да је отац полудео и да је случај доспео до самог државног врха - обелоданио је Војин.

Упао наоружан

Марковић је, такође, причао о сукобу с Арканом: кад је полиција разоружала његове гардисте, овај му је бануо наоружан у канцеларију. - Да бих га смирио, понудио сам му да седне и наручио нам по чај, на који је он једва пристао јер је био љут на мене, иако нисам ништа знао о овом случају - препричао је сусрет Марковић. Цеца прекинула завет ћутања! Погледајте ОВДЕ, после 18. година рекла истину о Аркану и Ђинђићу. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА