Најновије

ВУК НЕ СМЕ НА ПРЕДСЕДНИЧКЕ: Саша за председника, Јеремић лидер опозиције!

Вук Јеремић озбиљно разматра да подржи заштитника грађана Сашу Јанковића у трци за шефа државе, која нас очекује 2017.

Саша Јанковић (Фото: Медија центар Београд)

Вук Јеремић је председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој и бивши шеф српске дипломатије.
- Општи избори нимало не одговарају Јеремићу. Уколико би били расписани само избори за шефа државе, не би се двоумио и кандидовао би се за новог председника Србије. Међутим, оно што му не иде наруку јесте расписивање ванредних парламентарних избора, јер је свестан да су му шансе минималне без страначке инфраструктуре - објашњава извор за Ало и додаје да Јеремић никако не би желео да из још једних избора изађе као губитник.
- Након изгубљене трке за генералног секретара УН, он је свестан да би још један пораз могао да запечати његову политичку каријеру - наводи добро обавештени извор истог листа и додаје да је Јеремић због оваквог стања ствари спреман на компромис.

- Због свега овога, председник ЦИРСД-а размишља да у трци за шефа државе пружи подршку заштитнику грађана Саши Јанковићу. Наравно, та подршка би подразумевала да уколико дође до удруживања опозиције и прављења заједничке листе управо он буде њен носилац - објашњава извор за исти лист. Политички аналитичар Драгомир Анђелковић истиче да су и Вук Јеремић и Саша Јанковић људи са великим амбицијама. - Врло је тешко просуђивати о могућности да се договоре и постигну компромис. Мислим да та врста компромиса, који неког другог доводи у први план, њих све погађа. Са друге стране, свесни су да су реално у тешкој ситуацији и да им рејтинг није висок, поготово је питање како ће проћи ако буду избори на свим нивоима. Можда их то натера на неку изнуђену комбинацију и на неки изнуђени договор - објашњава он. - Из тог угла, у случају да осећају да су у тешком положају, таква врста комбинације је могућа, али мислим да је како год буде то стварно изнуђено, јер је међу њима много већа одбојност него између њих и власти - закључује политички аналитичар. Погледајте ОВДЕ шта је Вучић рекао о Јанковићевој кандидатури. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА