Најновије

ДОДИК ЈАСНО И ГЛАСНО: Српса независна за пет година!

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће Српска у наредном периоду бити важан фактор у региону и да је за пет година види као моћну, јаку, демократску и самосталну.

Додик (Фото: Синхуа)

"Видим је моћну, јаку, демократску, важан фактор у региону и видим је као самосталну", рекао је Додик новинарима након пријема који је организовао у Бањалуци за представнике јавних медија поводом Дана Републике. Додик је додао да ће 9. јануара на прославу Дана Републике у Бањалуку доћи неко из највишег руководства Србије. "Србија је озбиљна земља и ретко кад се деси да на једном месту буду и председник и премијер. То сте могли да видите и тако ће бити и ове године", рекао је Додик. Одговарајући на питање новинара Телевизије Н1 да ли у наредној години очекује социјалне немире и појачане тензије, Додик је рекао да је Телевизија Н1 "непријатељска" и "да ради у интересу дестабилизације". Додик сматра да ће ова телевизија настојати да се наредне године у Српској десе социјални немири и тензије, али да јој то неће успети.

Нема разлога да не буде одобрена америчка виза

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је испоштовао сву процедуру за добијање америчке визе и да не види разлог да његов захтев буде одбијен. "Отишао сам у Амбасаду САД у Сарајеву веома невољно. Био сам на територији САД пошто је Амбасада екстериторијална, а да би доспео тамо прошао сам кроз Федерацију БиХ. Нисам ишао у Федерацију него сам ишао у америчку Амабасаду. Поднео сам формалан захтев, на њима је да о томе одлуче, ја само чекам да одговоре", рекао је Додик новинарима у Бањалуци, истичући да га не би изненадило и да не добије визу. Он је навео да ће, ако добије визу, ићи у САД где треба да присуствује полагању заклетве новоименованог председника Доналда Трампа и инаугуративном балу. Додик је рекао да не жели да изазива нове спекулације у вези са добијањем визе и одласком у САД.

Треба да буде почасни домаћин на Трамповој гала вечери

Председник Републике Срспке Милорад Додик добио је још један у низу позива за свечаности поводом инаугурације новог америчког председника Доналда Трампа, јавља РТРС. У позиву, који је упутио председавајући Организације Систер Ситис Интернешнл Стивен Ти Квигли, Додик је позван да у својству почасног домаћина присуствује Инаугуралној гала вечери у Вашингтону 17. јануара, која ће бити одржана у седишту Организације Америкен Стејт Билдинг. "Било би нам драго да нам се придружите у прослави ове невероватне ноћи инаугурације нашег новог председника", наведено је у позиву. На балу ће бити и прва дама Америке Меланија Трамп.
Извор: Срна, Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА