Најновије

ДАЧИЋ НЕ ЖЕЛИ ДА ПОДРЖИ НИКОЛИЋА: Ивица отворено заратио с Томом!

Лидер социјалиста Ивица Дачић казао је да је та странка спремна за разговоре са напредњацима о заједничком кандидату за председничке изборе, али да неће подржати Томислава Николића „на начин на који се кандидовао”.

Ивица Дачић ударио на Никоића (Фото: Синхуа)

Он је нагласио да СПС и ЈС по традицији увек имају кандидата за шефа државе, али уколико постоји шира коалиција чији су део, онда су спремни да се разговара о заједничком кандидату.
- Ми свакако не можемо разговарати да подржимо неког кандидата, ми можемо да разговарамо да имамо заједничког кандидата. Ако Александар Вучић и СНС желе да о томе разговарамо, ми ћемо о томе разговарати када они мисле да је за то дошло време - рекао је Дачић гостујући на ТВ „Пинк“. Како каже, није било разговора о кандидатури Томислава Николића. - Он сада не наступа као заједнички кандидат и сигурно да га не можемо подржати. Ако нема разговора о заједничком кандидату, ми ћемо имати свог - прецизирао је Дачић и подсетио да је Николић на прошлим изборима освојио 23 одсто гласова, док је он имао 15 одсто гласова. Лидер социјалиста је указао да је 95 одсто ствари о којима је Николић говорио, правдајући своју кандидатуру, урадила Влада Србије, чији је СПС део, те да су то и њихови резултати. - Друга је ствар да Вучић жели да се кандидује, он је лидер коалиције и о њему можемо да разговарамо као о заједничком кандидату - нагласио је Дачић. Став лидера СПС-а није много изненадио политичког аналитичара Драгомира Анђелковића, који истиче да Дачић не би могао у својој странци да образложи да треба да се повуче да би подржао Томислава Николића. - У његовој странци Николић сигурно нема ауторитет. Са друге стране, Александар Вучић има углед и међу симпатизерима СПС-а, тако да Дачић може да образложи вођству странке и гласачима да се неће кандидовати да би подржао Вучића. Када се ради о Николићу, то би био велики удар за њега унутар партије. СПС има коалициони договор са СНС-ом и они могу да разматрају да подрже кандидата напредњака, али не Николића, који се самозвано кандидовао. Зашто би СПС подржао Николића када они нису са њим у било каквој комбинацији, али јесу у владајућој коалицији - казао је он. Николић надиграо Вучића! Погледајте ОВДЕ које су му опције пред изборе? Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА