Најновије

НАОРУЖАВАЊЕ СРБИЈЕ: Купујемо Ербасове вишенаменске хеликоптере! (ВИДЕО)

Министарство одбране и МУП Србије закључили су са компанијом Ербас хеликоптерс (Airbus Helicopters) уговор за набавку девет Ербасових хеликоптера Х145М, саопштило је данас Министарство одбране.

Ербас Х145М (Фото: airbushelicopters.com)

Кроз ову набавку Ратно ваздухопловство и против-ваздухопловна одбрана Војске Србије и хеликоптерска јединица МУП Србије, опремају се последњом генерацијом хеликоптера за извршавање најзахтевнијих мисија - транспорт, трагање и спасавање, борбене мисије, медицинска евакуација, надзор и осматрање... Поред представника Министарства одбране и Војске Србије, МУП Србије и представника компанија Ербас хеликоптерс и Ербас групе, церемонији потписивања уговора присуствовали су министар одбране Зоран Ђорђевић, амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро и амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман.
У складу са идентификованим областима сарадње из Меморандума о разумевању између Владе Србије и Ербас групе, потписаног у октобру ове године, закључен је уговор за набавку девет хеликоптера Х145М, припадајућих услуга и индустријске сарадње.

Потписани уговор обухвата: набавку девет хеликоптера Х145М са припадајућим пакетом логистичке подршке (резервни делови, алати и документација), трансфер технологије за одржавање и оправку набављених хеликоптера, затим опремање, обуку и сертификацију Ваздухопловног завода "Мома Станојловић" као центра за одржавање хеликоптера "Газела", као и укључивање Завода у ремонтну мрежу компаније Ербас хеликоптерс.
Резултат слика за airbus h145m

Уговор предвиђа и подршку српским компанијама и научно-истраживачким институцијама у циљу прибављања релевантних квалификација и сертификација, уз једновремено тражење могућности за ангажовање српских индустријских капацитета и набавку њихових добара и услуга. Погледајте Ербасову презентацију овог хеликоптера: Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА