Најновије

САА У КОНТРАНАПАДУ: Након одбране аеродрома Т4, кренули у јуриш према терористичкој бази! (ВИДЕО/МАПА)

Терористи Исламске државе (ИД) извели су још један очајнички покушај напада на ваздухопловну базу Т4 у Тијасу и околне положаје Сиријске арапске армије (САА).

Борбе у близини Тијаса (Илустрација: Правда)

Ово је био трећи напад у претходна два дана, али се сваки завршио на исти начин.
САА је, током одбране, уништила терористима два тенка, седам оклопних возила и три возила наоружана тешким митраљезима. Пошто је очигледно да је напредовање терориста на овом фронту потпуно заустављено, а током данашњег дана је стигла нова група Тигрових снага, јединице САА су након повлачења џихадиста кренуле у контранапад у правцу села Шарифа.

Предвођени 800. пуком Републиканске гарде САА и борцима Хезболаха, сиријске оружане снаге успеле су да сатерају џихадисте у повлачењу на брдо изнад Шарифе, где су започеле жестоке борбе. Како наводе војни извори, после неколико сати борбе сиријске снаге су преузеле контролу над целим брдом, а терористи су се повукли у село у ком се већ налази импровизована база ИД, одакле пружају жесток отпор са претходно утврђених положаја.  У Шарифи терористи су се прегруписали и покушали противнапад на брдо изнад села, али су их руски авиони брзо одвратили од те намере. Ипак, како тврде извори блиски Исламској држави, њихове снаге у овом кратком нападу успеле су да униште два тенка сиријске армије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА