Најновије

ЈАЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА, ДОДИК: Српска има шансу да захтева свој статус!

БАЊАЛУКА - Република Српска има шансу да већ у првој половини следеће године захтева свој статус и да га презентује свету на начин који ће бити разумљив, и иза тога треба да стоји јединство свих политичких фактора из Републике Српске, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик за РТРС.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Он је поручио да Република Српска не сме да буде објекат оних који на њој вежбају, као што то сада ради Амбасада САД у Сарајеву.
"Ми морамо понудити наш пројекат. Наш пројекат је јача Република Српска и изворни Дејтон. Ако тога нема и ако то неко не жели, он сноси одговорност за разградњу Дејтона", додао је Додик.
Додик, је сумирајући 2016. годину, казао да је Република Српска остала мирна, посвећена себи, свом развоју и реализацији својих краткорочних и дугорочних циљева.
"Република Српска је у години иза нас имала много изазова, много притисака и захтева. Имала је опструкције, не само од дела међународне заједнице, него и од једног дела људи који су добили мањи број гласова из Републике Српске, који су ушли у органе БиХ. Они су покушали да промене базични однос, а то је да надреде органе БиХ Републици Српској, што говори о томе да нису разумели нити политику, нити Дејтонски споразум, нити Устав", каже Додик.
Према његовим речима, Српска је морала да се супротстави свим тим изазовима, да губи време на већ раније добијене битке да се ставе органи БиХ на место које то заслужују, а то значи да ниједан орган на нивоу БиХ не може да одлучује без става власти и органа Републике Српске.
Када је реч о референдуму о Дану Републике Српске, Додик каже да је он израз воље српског народа.
"Овде треба приметити да је увек забрањивано да се та воља искаже. Ако ишта, референдум значи манифест те воље. Ми се нисмо борили ни против кога. Ми смо се борили за наше право и то право смо, наравно, изборили", поручио је Додик.
Напомиње да негативне оцене о референдуму не стоје и да је народ изашао да гласа на бази свог осећања потребе да обезбеди своју слободу. Погледајте ОВДЕ, председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће Српска бити независна за 5 година! Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА