Најновије

ЛАВРОВ ПУТИНУ: Протерај америчке дипломате!

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров предложио је руском председнику Владимиру Путину да протера 35 америчких дипломата из Русије.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Како је рекао, предлог обухвата 31 службеника америчке амбасаде у Москви и четворо људи из конзулата у Санкт Петербургу.
Лавров је такође још једном одбацио тврдње америчких званичника да се Русија мешала у председничке изборе у САД и оптужбе да је Кремљ ангажовао хакере, који су упали у мејл налоге Хилари Клинтон.
- Одлазећа администрација Барака Обаме оптужује Русију за све смртне грехе и покушава нас да окриви за своје промашаје у спољној политици. Као што знате, без основа су наставили да тврде да је Русија утицала на изборну кампању у САД - рекао је Лавров. 
Лавров је у одговору на одлуку америчке администрације да протера руске дипломате и затвори два дипломатска представништва рекао да је неопходно применити реципрочне мере. 
- Њихово понашање је прилично јасно. Дипломатска представништва служе да се деца одморе током празника, али су их они назвали шпијунским гнездима. Ми наравно не можемо да не одговоримо на овакве трикове. Реципроцитет је закон дипломатије и међународних односа - рекао је Лавров. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА