Најновије

Челси наставио серију, велики преокрет "ђавола"

Фудбалери Челсија наставили су серију победа у шампионату Енглеске, пошто су на свом терену савладали Стоук са 4:2, у утакмици 19. Премијер лиге. Манчестер јунајтед, головима у последњих пет минута, савладао Мидлзбро са 2:1.

Челзи (Фото: Синхуа)

Челси се пред својим навијачима прилично намучио против Стоука, који је двапут долазио до изједначења, али су "плавци" на крају ипак успели да тријумфују и тако наставе серију победа.
Изабраници Антонија Контеа су до прве предности стигли у 34. минуту, а стрелац је био Гери Кејхил који је био највиши у скоку после корнера Сеска Фабрегаса с леве стране.
Стоук је после 53 секунде игре у другом полувремену стигао до изједначења. Чарли Адам извео је слободан ударац с леве стране и на другој стативи пронашао је Питера Крауча који је главом лопту спустио у петерац, а тамо је добро реаговао Бруно Мартин Инди и прецизним ударцем савладао голмана Челсија Тибу Куртоу.
Екипа Антонија Контеа је у 57. минуту поново стигла до предности, а стрелац је овај пут био Вилијан на асистенцију Едена Азара.
После другог гола деловало је да ће Челси лако утакмицу привести крају, али је Стоук у 64. минуту изједначио, а стрелац је био Крауч након проигравања Маме Диуфа с десног бока.
Гости нису дуго издржали, пошто је Челси у првој акцији после изједначења дошао до новог гола. Овај пут Фабрегас је проиграо Вилијана који је ударцем из прве са око 10 метара десно искоса савладао Лија Гранта.
Стоук се није предавао, нападао је и имао неколико солидних прилика, међутим, није успео још једном да дође до изједначења, што је је Челси искористио и у 85. минуту постигао четврти гол, а стрелац је био Дијего Коста.
Српски репрезентативац Немања Матић је од 73. минута наступио за Челси, док је Бранислав Ивановић у игру ушао 10 минута касније.
Челсију је ово била 13. узастопна победа у Премијер лиги и тако сада на првом месту има 49 бодова.
Манчестер јунајтед је на стадиону Олд Трафорд у потпуности надиграо Мидлзбро, али је тек после преокрета у финишу утакмице успео да дође до тријумфа од 2:1 и тако задржали прикључак за водећим екипама Премијер лиге.
Мидлзбро је повео поготком Гранта Лидбитера у 67. минуту, али је Јунајтед до преокрета стигао головима Антоана Марсијала у 85. и Пола Погбе у 86. минуту.
Утакмицу је обележио и погодак Златана Ибрахимовића, који је судија, чини се неоправдано, поништио.
"Црвени ђаволи" су шести на табели Премијер лиге са 36 бодова, док је Мидлзбро 16. са 18.
Шампион Енглексе, екипа Лестера, је на свом терену голом Ислама Слиманија у 20. минуту победила Вест Хем, док је ВБА на гостовању против Саутемптона после преокрета тријумфовао са 2:1.
Душан Тадић био је асистент код гола домаће екипе.
Барнли је на свом терену са 4:1 победио Сандерленд, а Борнмут је у гостима са 3:0 био бољи од Свонсија. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА