Најновије

ПОТПАРОЛ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Обавезно служење војске ступиће на снагу?!

У акцијама ВС током последње две недеље ухапшено је 25 кријумчара илегалних миграната, каже Кривокапић.

Служење војног рока све популарније (Фото: vs.rs)

Јован Кривокапић је, гостујући у Дневнику РТС, рекао да су за Војску Србије сјајне вести то што поједине анкете показују да је 70 одсто испитаних за повратак обавезног војног рока.
- Радује нас кад истраживање покаже да јавност позитивно гледа на евентуално враћање служења војног рока. Сад имамо добровољно служење војног рока, а од 1. децембра 2016. омогућили смо нови концепт, рок сада траје шест месеци и све са циљем повећања оперативних могућности - истиче Кривокапић. 
Према његовим речима, у ВС и Министарству одбране разматра се опција за обавезно служење војске. 
- На нивоу Министарства одбране и ВС формиран је радни тим који разматра нова стратегијска документа, то су документа од највећег значаја за ВС. А једно од питања које се разматра је и враћање обавезног служења војног рока - наводи Кривокапић. 
Уколико то буде предложено као једна од мера, како каже, биће упућено Влади, па даље Скупштину. Кривокапић истиче да за припаднике Војске Србије и МУП-а увек има посла.  - Обезбеђујемо 670 километара границе са јасним циљем - спречавање илегалних прелазака и спречавање кријумчарења - напомиње Кривокапић и додаје да је мање прелазака током овог хладног периода.  У последње две недеље ухапшено је 25 кријумчара илегалних миграната, а од јула до данас откривено је више од 18.000 илегалних покушаја прелазака српске границе.  - Ухватили смо 119 кријумчара. Највише их је из Србије, њих 90, остали су из Бугарске, Пакистана, Авганистана и Холандија. Они су покушали да превезу 1.200 миграната претпостављамо на север земље - истиче Кривокапић.  Како каже, Војска Србије ради без обзира на празнике, дане и ноћи, радне и нерадне дане.  - Више хиљада људи биће ангажовано у Копненој зони безбедности, обезбеђивању државне границе, на административној линији са Косовом, али и у мултинационалним операцијама - указује Кривокапић, напомињући да су припадници ВС тренутно ангажовани у 11 мултинационалних операција.  Говорећи о набавци "мигова", Кривокапић је рекао да то за Војску Србије представља суштински значај.  - ВС ће након набавке авиона, хеликоптера и тенкова бити значајно напреднија. То је подстрек за даљи рад и наговештај да ће у наредном периоду бити више обуке и опреме. Недавно потписан споразум за шест нових хеликоптера и 30 тенкова Т-32. То су одличне вести пред крај 2016 - истакао је Кривокапић. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА