Најновије

НОВА АФЕРА ТРЕСЕ УКРАЈИНУ: Порошенко у главној улози

Шеф украјинске парламентарне фракције „Опозициони блок“ Јуриј Бојко сматра да ускоро треба очекивати нова открића о корупцији од посланика Врховне раде Александра Онишченка.

Петро Порошенко (Фото: Синхуа)

Прошле недеље Александар Онишченко је јавно оптужио администрацију председника Петра Порошенка да поткупљује посланике и намерно дискредитује бившег премијера Арсенија Јацењука.
- Мислим да ће изјава бити веома много, јер је он (Онишченко) сарађивао са администрацијом председника две године. Зато, мислим, може се очекивати много презимена, бројки и компромитујућег материјала, јер је он био човек од поверења у тим круговима и испуњавао различите задатке - изјавио је Јуриј Бојко током обраћања новинарима у Врховној ради. По његовим речима, фракција „Опозиционог блока“ сматра да треба проверити изјаве Онишченка. Притом, Бојко је уверио да посланици његове фракције нису добиле новац за гласање. - Мислим да на томе треба да ради истрага… Сматрам да треба да буде истрага и да земља треба да зна ко је ко - додао је Бојко. Онишченко је изјавио да је Порошенко давао мито за усвајање њему неопходних иницијатива у Ради. Према речима политичара, када су му одузели имунитет, он је отишао у Лондон. Специјалне службе САД су показале интерес према његовим информацијама, док Порошенко покушава да се договори са њим о ћутању. Британски лист „Индипендент“ је објавио чланак у којем Онишченко тврди да га је извесни високопостављени украјински државни чиновник замолио да организује и финансира клеветничку кампању против бившег премијера Јацењука. Према речима посланика, кампања је коштала око три милиона долара месечно и трајала скоро десет месеци. Лист није могао да провери Онишченкове тврдње и из правних разлога не назива име високопостављеног чиновника нити његове посреднике. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА