Најновије

БЕКЕР ПОСЛЕ РАСТАНКА: Новак ће се вратити на прво место али само ако уради ово …

Немачки тренер објаснио зашто се разишао са Новаком Ђоковићем, признао да Србин није проводио довољно времена на терену, причао о његовој супрузи, али да је, упркос свему, и даље најбољи и да ће то и показати у 2017.

Борис Бекер (Фото: Јутјуб)

Борис Бекер је у децембру 2013. године ненајављено је постао члан стручног штаба Новака Ђоковића, што је за многе представљало изненађење, јер је већ дуго и успешно сарађивао са тренером Маријаном Вајдом.
Три године касније, опет на изненађење многих, дошло је до прекида њихове сарадње.
Растанак је уследио након што је Ђоковић попустио у другом делу сезоне и изгубио прво место на АТП листи, после 122 недеље владавине.
“Постигли смо заједнички договор да прекинемо сарадњу. Био је то невероватан период, три године у којима смо остварили много успеха”, изјавио је Борис Бекер за “Скај спорт” после званичног саопштења да више неће сарађивати са српским асом. Бекер је објаснио да то није била одлука на пречац.

“Било је то обострано. То је био процес, јер се такве одлуке не доносе преко ноћи”, навео је немачки тренер, некада успешан тенисер. Он је додао да је задовољан сарадњом са Ђоковићем. “Наравно да постоје два или три пораза која бих желео да заборавим, али да ми је неко пре три године рекао да ћемо освојити шест гренд слемова, повратити прво место на АТП листи и направити успех, одмах бих потписао да сарађујем са њим”. У 2016. Ђоковић је одлично почео, освојио два гренд слема, после Аустралијан Опена и Ролан Гарос, чији му је пехар једини недостајао у колекцији, а онда је уследио пад. Успео је да “прокоцка” чак 8.000 бодова предности, па је у финишу сезоне морао да препусти Ендију Мареју прво место на АТП листи. “Мислим да су последњих шест месеци били изазовни на свим нивоима. Наше руке мало су биле везане, јер нисмо могли да урадимо посао који смо желели”, објаснио је Бекер, мислећи ту на психичку “истрошеност” Ђоковића, али и на повреду. Ипак, чињеница је да је било и других ствари које су утицале на лошије резултате. “Новак није проводио онолико времена на тренинзима у последњих шест месеци колико је требало и он то добро зна”, истакао је Немац. “Успех, поготово овакав какав је бележио Ђоковић, не долази притиском на дугме. За тако нешто није потребно само појавити се на турниру. Морате много да радите, јер и конкуренција чини исто”. Бекер се осврнуо и на причу о томе да ли је Новак успео да усклади приватни и пословни живот. “Не знам да ли је имао неке личне проблеме. Он је срећно ожењен, има дивног сина. Али професија тенисера једна је од најсебичнијих у спорту, јер сте искључиво посвећени себи, а и сам Новак признао је да је породичан човек, због чега су његова супруга и син вероватно били мало у другом плану”. Дотакао се и Новакове супруге Јелене. “Мислим да немају проблеме. Упознао сам његову супругу, она је дивна и веома подржава свог мужа. Али је чињеница да не проводе довољно времена заједно. И ја сам имао тај проблем пре 20 година. Али то је то је та суровост када сте тенисер”,објаснио је Бекер. Упркос лошем периоду и паду на терену, али и АТП листи, Борис Бекер и даље верује да је Новак Ђоковић најбољи тенисер и да ће то и показати у новој сезони. “Знам да га је пораз у финалу УС Опена од Стена Вавринке болео, али мислим да је то можда и добро јер тек када се то догоди схватите шта сте изгубили, будући да он није губио две и по године. Уверен сам, а ја ћу бити његов највећи навијач следеће године, да ће се вратити на прво место и наставити да буде најдоминантнији тенисер света“, рекао је немачки тренер. Он је навео и шта је Ђоковићу неопходно да би то успео. “Али он мора поново много да ради. Мора да се врати у “канцеларију”, да тренира сатима и концентрише се на оно што га чини најбољим”, додао је Бекер. Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА