Најновије

Америка је подбацила као светска сила број 1 после распада СССР-а!

Већина становника Немачке (69 одсто), Француске (55 одсто) и Италије (51 одсто) сматра да САД нису успеле као светски лидер, оставши једина суперсила после распада СССР-а 1991. године, показују резултати анкете "Спутњика".

Америка - земља снова и илузија (Фото: Pixabay)

На питање да ли су САД успеле као светски лидер после распада СССР-а, само 24 одсто Немаца, 35 одсто Француза и 42 одсто Италијана одговорило је да су се САД снашле у тој улози.
Неопредељено је остало 10 одсто Француза и по 7 одсто Немаца и Италијана.
Дана 8. децембра 1991. године потписан је Беловешки споразум о ликвидацији СССР-а и формирању Заједнице Независних Држава. Тог дана у Вискуљима, резиденцији Владе Белорусије у Беловешкој шуми, руководиоци Белорусије, Руске Федерације и Украјине потписали су споразум о формирању Заједнице Независних Држава (ЗНД).
"Ифоп“ је најстарија француска компанија која се бави испитивањем јавног мњења. Ову анкету је спровела у јулу 2016. године и у њој је учествовало 3.006 испитаника старијих од 18 година из Француске, Немачке и Италије. Узорак представља становништво по полу, узрасту, насељености. Максимална грешка узорка за податке у целини по земљи износи +/- 3,1 одсто, уз вероватноћу поверења од 95 одсто. rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА