Најновије

Прво избори, па пресуда Шешељу?

Србија ће од Хашког трибунала затражити да се до после избора одложи изрицање пресуде лидеру СРС Војиславу Шешељу заказано за 31. март, пишу „Новости“.
Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Како лист сазнаје, у извештају који ће Београд до 15. марта доставити Хашком трибуналу биће изнети аргументи против изручења Шешеља у току предизборне кампање. Разлози за такву одлуку су, како је наведено, то што би хапшење Шешеља и изрицање пресуде против њега могло да изазове политичку нестабилност у земљи у периоду предизборне кампање. Према сазнањима „Новости“, државни врх, у складу са досадашњим искуством, не очекује да ће Трибунал одложити и пресуду Шешељу, па у том случају Београд не би хапсио нити изручивао Шешеља, који овог пута не планира да се добровољно преда. Хашки трибунал би се у том случају обратио СБ УН и обавестио их да Србија не испуњава своје обавезе, али би и Београд своје аргументе послао на Ист Ривер, пре свега рачунајући на разумевање Москве.
Прочитајте још:Маја Гојковић: Социјалисти провоцирају СНС и ВучићаВучић: Желим уjедињену СрбиjуТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ ПОРУЧИО: Ако Косово буде услов, не морају да нас приме у ЕУ
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА