Најновије

КУРТИ ПОКРЕЋЕ ВРТЛОГ: Лајчак потврдио - Вучић спрема одговор

Укидање динара води ка инцидентима који лако могу значити рат...

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је било мало помака у нормализацији односа двеју страна. Више нема потребе постављати питање ''шта и како треба да се ради'', већ ''када'' се наставља дијалог и када ће доћи до нормализације односа, рекао је изасланик ЕУ после разговора са представницима приштинских институција. Oдлука о употреби динара на КиМ биће саопштена сутра.

После сусрета са председницом привремених институција у Приштини Вјосом Османи, премијером Аљбином Куртијем и главним преговарачем Приштине Бесником Бисљимијем, одговарајући на питање да ли је влада у Приштини спремна да одложи одлуку у вези са суспензијом динара, Лајчак је рекао да ће информација о томе бити саопштена сутра.

"Поменули смо питање одлуке Централне банке. Али, нећу да будем портпарол владе. Биће информација која ће вам сутра бити саопштена", рекао је Лајчак.

Оценио је и да је у нормализацији односа између Београда и Приштине било мало помака.

Оценио је и да је у нормализацији односа између Београда и Приштине било мало помака.

"Разговарали смо и о томе колико можемо да постигнемо пре избора (за Европски парламент). Што се тиче дијалога, прошле године смо имали добре резултате, било је договора о енергетици и признању регистарских таблица, али мало је било помака у нормализацији односа'', рекао је Лајчак.

Још једном је нагласио да ЕУ подржава наставак дијалога Београда и Приштине и истакао да је потребно што пре да се путем дијалога дође до нормализације.

Председник Србије Александар Вучић одржао је синоћ хитан састанак са појединим министрима Владе Србије, након што је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти одбио предлог САД, ЕУ и земаља Квинте и одлучио да забрана употребе динара на Косову и Метохији почне сутра, речено је Танјугу у Председништву.

На састанку у одржаном у Председништву било је речи о наредним корацима које ће Београд тим поводом предузети.

Прочитајте ОВДЕ саопштење Канцеларије за Косово и Метохију 

Извор: Танјуг / РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА