Најновије

БОЖОВИЋ: На делу класичан државни удар! Парламент под опсадом наоружаних жандарма! (ВИДЕО)

Балша Божовић, посланик ДС-а, рекао је на конференцији за новинаре да је на делу класичан државни удар јер је зграда Парламента под опсадом огромног броја полицајаца, међу којима има и жандармерије.

Балша Божовић (Фото: Јутјуб)

Он је навео да полиције има у бифеу, ресторану, посланичким клубовима, да шетају под пуном опремом, наоружани.

„Заменик генералног секретара нам је рекао да не зна одакле оволико полиције и да их они нису звали. Обезбеђење нам је рекло да се обратимо министру полиције. Закон није испоштован, Парламент је у посебном режиму, иако је он посебна грана власти и само надлежни из Парламента могу да позову полицију“, рекао је Божовић и додао да је због тога запосленима раније данас било забрањено да уђу у Скупштину, као и новинарима

Иначе, новинарима је забрањено да се померају из скупштинског хола. Док је Божовић говорио, неколико посланика владајуће већине је добацивало са балкона.

Раније у току дана, упркос позиву Александра Мартиновића да медији дођу и разговарају са бранитељима Скупштине, новинарка Данаса је наишла на закључана врата на улазу из Косовске улице.

Полиција је баш са унутрашње стране отворила врата и речено нам је да не можемо да уђемо јер нема активности. Позвали смо информативну службу, али тамо није било никога. Покушали смо да позовемо и неког од посланика, али се нико није јављао на телефон.

У међувремену смо сазнали да је Парламенту до тада виђен једино Милован Дрецун. Занимљиво је да су новинари Тањуга пуштени на главни улаз упркос правилу да је улаз за новинаре из Косовске улице. Иначе, на улазу у Косовској примећено је неколико полицајаца који су „чували“ улаз од знатижељних новинара.

Неђо Јовановић, посланик СПС и заменик шефа посланичке групе нам је рекао да новинари Данаса не могу да уђу у Скупштину. Он је додао да он није организатор и да не зна шта се дешава, а на наше питање како ми можемо да знамо колико посланика има у парламенту и због чега учествује у фарси у којој, како каже, не зна много, одговорио нам је да нам његов лични став ништа не значи.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић изјавио је данас ће посланици власти остати у Дому Народне Скупштине и да ће је чувати од оних који би хтели да „насиљем, претњама и уценама да преузму институције и узму власт у Србији“.

Полиција у приправности у Скупштини

Група поданика СНС окупила се у информативној служби Парламента како би са прозора својим очима види колико се људи окупило испред здања на Тргу Николе Пашића. Њихова констатација је била „мало их је, као што смо и очекивали“.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић најавио је да ће “посланици власти остати у Дому Народне скупштине и да ће је чувати од оних који би хтели да насиљем, претњама и уценама преузму институције и узму власт у Србији”. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јесу ли стабла на Калемегдану посечена у складу са прописима и како је могуће да почне изградња гондоле без издате дозволе за градњу? 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА