Најновије

УНОСАН БИЗНИС: "Мајке Сребренице" припремају перформанс у УН; Субашићева: Живим као лорд (ВИДЕО)

Док из Удружења "Мајке Сребренице, очигледно спремни на све само да се гласа за резолуцију о Сребреници која је, пак, далеко од консензуса, планирају перформанс у Генералној скупштини УН-а, медији подсећају на скандалозне изјаве о богаћењу Мунире Субашић, председнице овог удружења.

Фото: Јутјуб

Како је АНСА објавила, гласање у Генералној скупштини УН о резолуцији о Сребреници не би требало да буде одржано пре понедељка, 6. маја.

У међувремену, док из Удружења "Мајке Сребренице" спремају перформанс у УН, објављен је снимак у којем Субашићева потврђује колико је чланство у овом удружењу уносно.

Наиме, Субашићева је пре неколико година за Федералну телевизију потврдила да у Сарајеву има две вишеспратне куће, 60 дунума земље, месечна примања у износу од 4.000 КМ и џипа, које је УН донирао Удружењу.

- Имам две куће, а један спрат старе куће изнајмљујем једном заменику министра који је дошао из Мостара, јер шта да радим са толиком кућом. Поред самог пута поседујем 50-60 дунума земље. Имам примања месечно близу 4.000 КМ. Може ми бити да трошим две хиљаде, да уживам као лорд, а две да уложим у нешто - причала је тада Субашићева за ФТВ.

Она је потврдила да јој син нема лични аутомобил, али зато вози џип којег је УН донирао Удружењу.

- Не могу ја џипа држати овде (у Удружењу), ја њега држим у гаражи код мене кући. Мој син нема свој ауто, па вози некад џипа - каже Субашићева.

Према њеним речима, Хајра Ћатић из Удружења "Жене Сребренице" у Тузли има стан од 110 квадрата у Вогошћи и два дунума земље у Осијеку код Сарајева.

Нура Беговић, која је такође члан овог удружења, током рата није била у Сребреници, али се придружила Ћатићевој и "Женама Сребренице". Према сведочењима појединих Сребреничана, њен муж Ахмет није био припадник такозване Армије БиХ, већ је продавао на пијаци.

Репортер ФТВ навео је да се кћерка Ахмета и Нуре Беговић, поред живих родитеља, нашла на списку деце без оба родитеља да би примала помоћ од Амбасаде Египта у Сарајеву.

Извор: РТРС/СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА