Најновије

"Једина шанса да Путин избегне пропаст је да се побрине да пропадне ЕУ"

"Режим руског председника Владимира Путина користи избегличку кризу за дестабилизацију Европске уније" пише у ауторском чланку амерички милијардер Џорџ Сорош.
Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

У чланку који преноси словеначко "Дело", Сорош наводи да режиму Путина идуће године, због доспећа великог броја дугова и ниских цена енергената, прети банкрот. - За Путинов режим је најделотворнији начин да избегне своју пропаст то да се побрине да пре њега пропадне Европска унија - наводи се учланку и додаје да ЕУ, коју погађа више криза, "пуца по шавовима" и да у таквом стању неће моћи да одржи економске санкције против Путина, уведене због руске анексије Крима. - Подељена Европа би Путину веома користила јер би искористио своја познанства заснована на економским интересима и противевропске странке с којима је брижно неговао односе - наводи Сорош.

ЕУ и Путин воде битку ко ће пре да пропадне

Како наводи, Путинова Русија представља реалну претњу ЕУ, па би она морала јединствено да наступи против ње будући да заправо Русија и ЕУ у садашњим односима воде "битку с временом" ко ће први да пропадне. Тешко је разумети зашто лидери ЕУ и САД верују Путину и његовим речима уместо да суде "по делима" јер се показало да му се не може веровати, а напади ИД и терористичко деловање њених припадника "не могу се, без обзира на своју суровост, упоредити с претњом која долази од Русије", наводи се у чланку. Ту ће опасност бити тешко победити, али то је трка с временом и што свет пре постане свестан те опасности то боље, наводи Сорош.

Путин је добра тактичар али лош стратег

Путин је добар тактичар, али лош стратег, па је деловањем у Сирији дошао у конфликт с турским председником Ердоганом и тако наштетио интересима и Русије и Турске. Погрешно је мислити да се он одлучио за интервенцију у Сирији како би повећао избеглички талас у Европу, али кад је до тога дошло искористио је прилику јер у избегличкој кризи "види начин да убржа распад Европске уније", наводи Сорос. - Када је нека држава или савез држава у смртној опасности, онда је за лидере боље да се с тешком реалношћу ухвате у коштац, него да јеигноришу. У борби за свој опстанак ЕУ је присиљена да наступи против Путинове Русије - наводи Сорош.
Прочитајте још:Распад Шенгена би могао да буде „пакао“ за ЕвропуТехнологија руског МС-21 превазишла „боинг 787“
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА